Kripto Para Biriminizi Bilgisayar Korsanlarından Nasıl Korursunuz 📛

Kripto Para Biriminizi Bilgisayar Korsanlarından Nasıl Korursunuz
Kriptosozluktv.com - Kripto para birimleri, 21. yüzyılda gerçekleşen en iyi şeylerden biri olabilir. Ancak, bilgisayar korsanlarının da hedefinde olan para birimleridir kripto paralar. Peki, kripto paralarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Burada gösterilen adımlar aslında çok basittir. Bu nedenle kripto paralarınızı korumanın ne kadar kolay olduğu daha iyi anlayacaksınız. 

Bilgisayar korsanlarının finansal hayatınızı etkileyebileceği en tehlikeli yollarından biri SIM kartınıza erişmektir. Bu sayede kimliğinize ulaşabilir, bankanıza ve kripto para birimi hesaplarınıza erişebilir ve ayrıca ailenize ve sevdiklerinize mesajlar göndererek para isteyebilirler. Neyse ki bu tür bilgisayar korsanlarıyla savaşmanın yolları var.

Mail Adresinizi Koruyun!


Mail hesabınızdan her tür telefon numarasını kaldırdığınızdan emin olun. Bunun nedeni, bilgisayar korsanlarının numaradan şifre geri yüklemesini talep edebilmeleri ve hesaba kolayca erişebilmeleridir. Erişimden sonra, giriş bilgilerini veya bir tür belgeleri içeren önemli finansal e-postaları bulabilirler.

Bilgisayar korsanlarının hesabınıza erişebilmenizin en önemli yollarından birini kapatıyorsunuz ve bu süreçten sonra vazgeçebilirler bile.

Yeni Bir Cep Numarasını Bağlayın!


Kimsenin bilmediği ayrı bir numaraya sahip olmak en iyisidir. Kendinize ucuz bir cep telefonu alın, ancak bu cep telefonu internete bağlı olmasın; sadece kimlik doğrulama ve kimlik kontrolleri için bir araç olacak. Aramaları yeniden yönlendirmeye yardımcı olan Google Voice hizmetini kullanabilirsiniz.

Otomatik Şifre Doldurmayı Devre Dışı Bırakın!


Finansal veya mail hesaplarınızın şifresini tarayıcınıza kaydetmek her zaman kötü bir fikirdir. Bilgisayar korsanları cihazınıza erişebildiğinde, bir şifre bulmak için ekstra bir program çalıştırmak zorunda kalmadan oturum açabilecekler. Bu durumda yapılacak en iyi şey, şifrelerinizi elle yazılmış bir şekilde kaydetmektir.


Donanım Anahtarı Kullanın!


Çift faktörlü kimlik doğrulama sistemini bir donanım anahtarıyla değiştirin. Donanım anahtarı kullanımı oldukça kolay bir araçtır. SMS kontrolünden kaçınmak için kullanılır ve güvenlik açısından çok daha iyidir. Aslında iki anahtar almak daha mantıklı olacaktır. Günlük sürücü olarak birini kullanabilirsiniz ve ana anahtarınız tehlikeye girerse veya kaybederseniz, hızlıca yedeklemeye geçebilir ve ana anahtarı devre dışı bırakabilirsiniz.

Donanım Cüzdanları Kullanın!


Donanım cüzdanlarının hacklenmesi çok daha zordur, aslında neredeyse imkansız olduğunu söylenebilir. Bu noktada sizlere Ledger donanım cüzdanını öneriyoruz. Donanım cüzdanı, çevrim içi bir kripto para birimi değişim hesabına kıyasla çok daha güvenli bir konumda tutulur.


Kendi Ledger Nano X'inizi satın almak için buraya tıklayın!

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version