Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Kripto Para Bağışlarını Benimsiyor

Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Kripto Para Bağışlarını Benimsiyor
New York merkezli kar amacı gütmeyen yardım kuruluşu İnsan Hakları Vakfı, artık açık kaynaklı ödeme işlemcisi BTCPay Server aracılığıyla Bitcoin (BTC) ile bağış kabul ettiğini açıkladı.

The Block raporuna göre, İnsan Hakları Vakfı 2014 yılında önde gelen kripto para biriminde bağış kabul etmeye başladığından beri ilk kez bir ödeme işlemcisi kullanıyor. Dünyanın çeşitli kâr amacı gütmeyen kuruluşları farklı kripto para birimlerinde bağış kabul ediyor.

BTCPay Server, Bağışçıların Gizliliğinin Korunmasına Yardımcı OIluyor

İnsan Hakları Vakfı'nın baş strateji sorumlusu Alex Gladstein, BTCPay Sunucusunun bağışçıların kimliğini ve gizliliğini korumaya yardımcı olduğunu ve kullanıcı bilgilerini toplayacak veya kullanacak merkezi bir varlığı olmadığını söyledi. Kâr amacı gütmeyen kuruluş ayrıca eter (ETH) ve Monero ve Zcash (ZEC) gibi gizlilik odaklı paraları da kabul eder. Daha önce Alex Gladstein, bitcoin'in tüm dünyada insan hakları savunucuları için daha iyi bir gelecek yarattığını söyledi.


UNICEF Bitcoin (BTC) ile Bağış Kabul Ediyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu geçtiğimiz yıl içinde bir kripto fonu kurulacağını açıkladı. UNICEF artık Bitcoin ve Ethereum (ETH) ile bağış kabul ediyor. BTC'de bağış kabul eden kar amacı gütmeyen diğer kuruluşlar Amerikan Kanser Derneği, Su Projesi, İnternet Arşivi, İnsanlık Yolu ve Tor Projesi'dir.

Kripto para birimlerinde bağış yapmak, dünyanın her yerinden yerel para biriminde bağış yapmaktan çok daha etkilidir. Kripto para birimini sınır ötesi transfer etmek ulusal para birimlerinden daha kolay ve daha ucuzdur.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version