İtalya: Kızılhaç, Corona Virüsü Krizi İçin Bitcoin (BTC) Bağışlarını Kabul Ediyor

İtalya: Kızılhaç, Corona Virüsü Krizi İçin Bitcoin (BTC) Bağışlarını Kabul Ediyor
Tüm dünyayı fırtınaya karıştıran Corona Virüsü (COVID-19) salgınının ortasında, İtalyan Kızıl Haç - Genç Platformu ve Colli Albani Komitesi - 15 Mart 2020'de Bitcoin (BTC) bağışları kabul ettiklerini açıkladı.

İtalyan Kızılhaç Bitcoin (BTC)'i Kucaklıyor


COVID-19 pandemisi için yardım sürecini vurgulamak amacıyla, İtalyan Kızılhaç toplumu ödeme kabul etme biçimlerini artırıyor, en son gelişme ise kripto para birimi olan Bitcoin ile ödeme kabul ettiğini açıkladı.

Blockchain başlangıcı Helperbit'in izniyle mümkün oldu. Deneyimsiz kişiler için Helperbit, gezegenin üzerinde sıkı bir kavrayışa sahip olan COVID-19 kargaşasında bağışçılardan para toplamak için bir platform sunuyor.

Ölümcül Corona virüsüyle mücadele eden birçok ülke arasında İtalya en kötü duruma düşenlerden biri oldu. COVID-19'un bir sonucu olarak gerçekleşen toplam ölüm bilançosu kısa bir süre önce İtalya'da 1809 oldu.

BTC bağışlarının 10.000 doları geçmesi bekleniyor. Bu şekilde toplanan miktar, katlanarak artan hasta sayısının ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla hastane yatağı ve sağlık personeli temin etmek için kullanılacağı ifade edildi.

Gelişme hakkında yorum yapan Colli Albani Komitesi Başkanı Bruno Pietrosanti şunları söyledi:

Bitcoin gibi yenilikçi bir para toplama aracının, bu tarihsel anda elde edilmesi çok zor olan gerekli ekonomik kaynakları bulmamıza yardımcı olabileceğine inanıyoruz.
Benzer şekilde Young Platform CEO'su Andrea Ferrero şunları söyledi:
Blockchain teknolojisinin bu tür girişimleri desteklemek için daha etkili ve şeffaf olduğuna inanıyorum.

İnsani Amaçlı Blockchain ve Kripto Para

Bitcoin (BTC) Blockchain'in bugüne kadarki en popüler kullanım örneği olmasına rağmen, gelişen teknolojinin muazzamlığı onu farklı sektörler için hazır bir tercih haline getirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version