İngiltere Merkez Bankası Kripto Para Planlarını İki Katına Çıkarttı!

İngiltere Merkez Bankası Kripto Para Planlarını İki Katına Çıkarttı
İngiliz merkez bankası CBDC için planlarını özetleyerek parasal yeniliklere yönelik niyetlerini teyit etti. Kripto para kamuya 13 Mart 2020 belgesi düzenlenmeden sorumlu aracılık ile Gerçek Zamanlı Mutabakat (RTGS) sistemiyle ardışık olarak çalışacaktır.

Çin Örnek Alınıyor

Merkez bankaları ve hükümetler tarafından yayınlanan kripto para birimleri başlangıçta, merkez bankası ile ticari sistem arasında bir para biçimi olarak hareket ederek kurumsal sektöre odaklanmak için teorileştirildi. Bununla birlikte, planlar ortaya çıktıkça CBDC'lerin çoğu tüketici odaklı para birimleri olma rolünü üstlenmiştir.

İngiltere Merkez Bankası, muhtemelen CBDC'nin dağıtılmış bir defterde çalışmadığını ifade ediyor. Ayrıca, tüketicilere doğrudan temas eden aracılara devredilecek. Bu, aynı modeli takip eden Çin'in dijital yuanına aşırı bir şekilde benziyor.

2006 yılında Birleşik Krallık'taki tüm işlemlerin %63'ü nakitti; Nakitten dijital para biçimlerine geçiş yapan tüketiciler, dijital devrimin merkezinde yer alan tüketiciler, dağıtılmış defter ve kripto para yardımı ile parasal inovasyona neden oldu. Egemen kurumlar bu ilkeleri benimsemiş ve bunları merkezi bir biçimde uygulamaya çalışmaktadır.

İngiltere Bankası Başkanı Mark Carney, doların küresel finans üzerindeki hegemonyasına meydan okumak için küresel bir kripto para birimi fikrini tanıttı. Ayrıca diğer merkez bankası şeflerini dijital para birimlerine aktif olarak bakmaya çağırdı.

CBDC Araştırması


Merkez bankaları dijital paraları araştırmaya başladı. Hindistan gibi kripto para karşıtı hükümetlerden Marshall Adaları gibi daha liberal hükümetlere kadar para politikasının ve para biriminin geleceği belirlendi.

Bununla birlikte, bu para birimleri hiçbir şekilde merkezi olmayan veya izinsiz olmayacaktır. Dağıtılmış bir taban katmanı bile kullanılamaz. Bir mucize olsa bile, dağıtım katmanı merkez bankası ile CBDC'nin dağıtılmasına yardımcı olan aracılar arasında olacaktır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version