IBM Blockchain Arm, MiPasa COVID-19 Veri Projesine Güç Verecek

IBM Blockchain Arm, MiPasa COVID-19 Veri Projesine Güç Verecek
28 Mart 2020'de yayınlanan Forbes raporuna göre, ABD merkezli IBM, Blockchain Platformu aracılığıyla veri akışı hizmeti MiPasa Project'e yardımcı olmaya hazırlanıyor. MiPasa Projesi, COVID-19'un halk sağlığı analizi için yeni nesil teknolojileri (Blockchain dahil) kullanacak.

IBM Blockchain, COVID-19 ile Mücadeleye Yardım Edecek


IBM, COVID-19 virüsünün yıkıcı sosyo-ekonomik etkisini içermek amacıyla, geçtiğimiz günlerde MiPasa Projesinin geliştirilmesine yardımcı olmak için Blockchain Platformundan yararlanacağını açıkladı. Girişimciler için MiPasa Projesi, dünyanın dört bir yanından çeşitli çok disiplinli sağlık profesyonelleri ve teknoloji şirketleri tarafından COVID-19 salgınıyla mücadele etme çabasıdır.

Resmi basın açıklaması şu şekildeydi:

MiPasa veri kaynaklarını sentezlemeyi, tutarsızlıklarını gidermeyi, hataları veya yanlış raporlamayı tanımlamayı ve güvenilir yeni yayınları sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi mümkün kılmak için tasarlanmıştır. Umudumuz, bu aracın, salgının bastırılmasına ya da toparlanmayı desteklemeye yardımcı olabilecek çözümler geliştirmek ve yanıtlamak için ihtiyaç duydukları verileri onlara vererek, teknoloji uzmanlarına, veri bilimcilerine ve halk sağlığı görevlilerine yardımcı olabilmesidir.

Özellikle, projeye katılan üyeler, Linux Vakfı'nın Hyperledger Fabric'in üretim sürümünü birden çok bulut üzerinde çalıştıran Sınırsız Ağ üzerinden getirilir.

Bu çaba, diğerleri arasında IBM, Microsoft, Oracle, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve John Hopkins Üniversitesi gibi küresel teknoloji devleri ve uluslarüstü kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.

Basın bülteni ayrıca diğer kuruluşlara COVID-19 virüsünün etkisini azaltmak için projeye katılmaya çağırıyor ve ekliyor:

Hükümetler, hastaneler ve bu bilgileri salgınla savaşan araştırmacılarla paylaşmak isteyebilecek herkes gibi kendi verilerinin katkıda bulunmasını hevesle istiyoruz. Ayrıca verileri analiz etmemize yardımcı olmak için istatistik ve olasılık, makine öğrenimi ve yapay zeka alanında araştırmacıları davet ediyoruz. Son olarak, geliştiricilerden kodu düzeltmemize yardımcı olmak için geliştirdiğimiz güçlü veri platformundan yararlanabilecek uygulama tasarımcılarına kadar başka kaynak türleri de arıyoruz.
COVID-19 pandemisi dünyayı sanal bir duruş haline getirmeyi başarsa da, Blockchain sektöründeki gelişmeler sadece yeni virüsü ele almak için hızlandı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version