Güney Kore Bankası, Blockchain Tabanlı Tanımlama Sistemi Piyasaya Sürdü!

Güney Kore Bankası, Blockchain Tabanlı Tanımlama Sistemi Piyasaya Sürdü!
Güney Kore Nonghyup Bank, ticari kullanım için Blockchain tabanlı bir mobil tanımlama sisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Sistem, teknoloji devleri Samsung Electronics ve LG Uplus tarafından desteklenecek.

Nonghyup Bank, yerel haber ajansı JoongAng Ilbo tarafından bildirildiği üzere "DID Derneği"
 tarafından geliştirilen dağıtılmış kimlik teknolojisinin ilk ticari uygulamasını başlattığını duyurdu. Güney Kore merkezli banka, Blockchain tabanlı tanımlama sistemini zaten test etmişti.

Kore Bilim Bakanlığı kimlik konsorsiyumunu yönetiyor

Dernek, Bilim ve ICT Bakanlığı ile Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı tarafından denetlenen bir kimlik konsorsiyumu. Sistem Samsung, LG ve SK telekom tarafından desteklenmektedir. Konsorsiyumun diğer üyeleri arasında Hyundai Card, BC Card, Shinhan Bank, LG Uplus, KT, Samsung Electronics, KEB Hana Bank, Woori Bank, CJ Olive Networks ve Koscom yer alıyor. Nonghyup Bank Başkanı ve CEO'su Lee Dae-hoon tarafından yapılan bir demoda, bankanın 20 çalışanı telefonlarından başvuruda bulundu ve sanal kimlik kartı aldı.

Kimlik sistemi, bilgilerin daha iyi kontrolünü ve korunmasını sağlamak için tasarlanmıştır


Rapora göre, Yeni Kimlik sistemi, personelin kişisel bilgilerinin ve verilerinin daha iyi kontrolünü ve korunmasını sağlamak için tasarlandı. Kimlik sistemi aynı zamanda ofislere erişimi ayarlamak ve yönetmek için de kullanılabilir. Güney Kore, Blockchain teknolojisinin benimseyen ülkelerden önge geliyor. Güney Kore diğer sektörlerde de Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version