Fransız Ticaret Mahkemesi, Bitcoin (BTC)'i Para Birimine Benzetti

Fransa Bitcoin
Les Echos'un haberine göre 5 Mart'ta Nanterre Ticaret Mahkemesi'nin karar verdiğini bildirdi. Bitcoin'i, tıpkı para gibi, kişiselleştirilemeyen, değiştirilebilir bir varlık olarak nitelendirdi.

Karar, Fransız kripto para borsası Paymium ve alternatif varlık yatırım şirketi BitSpread arasındaki bir anlaşmazlık sebebiyle alındı. Rapora göre Paymium, 2014 yılında BitSpread'e 1.000 BTC kredi verdi.

Anlaşmazlığı çözmek için mahkeme, Bitcoin'in yasal niteliğini ele almak zorunda kaldı ve onu bir varlık olarak tanımladıktan sonra Bitcoin kredisini tüketici kredisi olarak tanımladı. Bu tür kredi, mülkiyetin kredi süresi boyunca borçluya devredilmesini sağlar.

Kararın büyüyen kripto kredileri sektörü için önemi var


Bu nedenle mahkeme, Bitcoin Cash'in tıpkı temettü hissedarlara ait olduğu gibi borçluya ait olduğunu tespit etti. Yazı, bu mahkeme kararı nedeniyle, gelecekteki kripto para birimi kredi sözleşmelerinin çatallanma tarafından yaratılan ekstra varlıkların iadesi için bir madde içerebileceğini öne sürüyor.

Hukuk firması Kramer & Levin'in uzman avukatı Hubert de Vauplane, mahkeme kararının geniş kapsamlı sonuçları olabileceğini açıkladı:

Bu kararın kapsamı dikkate değerdir, çünkü Bitcoin (BTC)'e para veya diğer finansal araçlar gibi davranılmasını sağlar. Bu nedenle, büyüyen borç verme veya repo işlemleri gibi Bitcoin işlemlerini kolaylaştıracak ve böylece kripto para piyasasının likiditesini destekleyecektir.
Dünyada Bitcoin ve Kripto Paralar Nasıl Kabul Ediliyor?


Japonya, Bitcoin (BTC)'in yasal doğasını açıklayan ilk devletler arasındaydı. Mayıs 2016 başında, Asya ülkesi Bitcoin ve kripto para birimlerini para olarak resmen tanıdı . Bir yıldan biraz daha önce, Amerika Birleşik Devletleri Wyoming eyaleti, kripto para birimlerinin para olarak tanınmasına izin verecek bir tasarıyı da geçti.

Temmuz 2019'da Bitcoin yasal olarak bir Çin mahkemesi tarafından tanındı ve böylece kripto para biriminin dijital mülkiyet olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version