FED Bitcoin'in Piyasa Değerinden Daha Fazla Doları Pompaladı 💥

FED Bitcoin'in Piyasa Değerinden Daha Fazla Doları Pompaladı
Bu haftanın başlarında Federal Rezerv Sistemi (FED), finansal sisteme 168 milyar dolar daha pompaladı. Bu, Bitcoin (BTC)'in tüm piyasa değerinden daha fazlası.

Hafta, "Kara Pazartesi" olarak başladı ve hisse senetleri, corona virüsü korkuları ve petrol fiyatlarındaki savaşın arasında yerle bir oldu. Eğer bu çöküş devam etseydi, 1929 yılındaki çöküşle eşit olacaktı.

Hisse senetleri Salı günü toplandı ve olağanüstü güçlü kazançlar kaydetti. Ancak, kısa süreli olabilir, çünkü rallinin ana sebebi Fed'den taze bir nakit pompalaması gibi görünüyor.

Federal Rezerv 168 Milyar Dolar Daha Verdi


Fed'in fiat baskı makinesi yeniden 168 milyar dolar nakit pompalaması ile kurtarmaya çalıştı. Haberler, borsadaki kazançlar ve petrol fiyatlarındaki savaşın yumuşamasıyla gölgede bırakıldı, ancak bu, piyasaların gördüğü güven artışının inkar edilemez bir katalizörü oldu.

Karşılaştırma için, Bitcoin yazı yazılırken piyasa değeri sadece 112 milyar dolar. Pompalanan para ise 168 milyar dolar.

Ancak, Fed'in bu titrek finansal piyasayı ne kadar süre destekleyebileceği belli değil. Eylül ayından bu yana, Fed, istikrarı sağlamak için piyasaya taze para pompalamaya devam ediyor.

ABD Fed para arzını 2008'den bu yana iki katına çıkardı. Ocak ayında, biri 57.7 milyar dolar diğeri 55.3 milyar dolar olmak üzere iki partide ekonomiye daha fazla nakit enjekte etti. Her ikisi de mücadele eden repo pazarına gitti. Bununla birlikte, Fed'in son nakit enjeksiyonu, Ocak ayında yapılan her ikisini de bir araya getiriyor.

Parasal Araçlar Bitiyor


Yukarıdaki yazı parasal araçların tükenmesinin yakın olduğunu gösteriyor. Henüz durgunluk içinde değiliz ve zaten dünyadaki çoğu merkez bankası faiz oranlarını sıfıra yakın görüyor.

Önceki durgunluklarda Fed, piyasadaki felaketin dengelenmesi için oranları düşürmeyi başardı. Ancak bir sonraki durgunluk döneminde para politikası etkili bir şekilde güçsüz olacaktır. Geçen hafta, önümüzdeki aylarda daha fazla kesinti beklentisi ile oranları yüzde 1 ila 1,25'e indirdi. İngiltere Merkez Bankası Çarşamba günü faiz oranlarını da %0,25'e indireceğini açıkladı. Bu hızla "yeni normal" oluyor.

Fed'in Bitcoin (BTC)'in piyasa değerinin tamamını istediği gibi yazdırabileceği göz önüne alındığında, şimdilik en azından olası herhangi bir resesyonun dengelendiğini bilerek rahatlayabiliriz. Bununla birlikte, müzik çalmayı bıraktığında ve parasal araçlar resmi olarak bittiğinde ne kalacağı görülmeye devam ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version