Facebook, Yasal Kaygılar Nedeniyle Libra'nın Lansmanını Erteledi!

Facebook libra
Sosyal medya devi Facebook, ABD doları ve euro da dahil olmak üzere devlet destekli para birimlerinin dışında kripto para olan Libra'yı sunmayı planlıyor. Bildirildiğine göre, Facebook kripto para birimi Libra ve kripto cüzdanı Calibra'nın lansmanı ileri bir tarihe aldı.

Facebook, kripto para birimi Libra'nın lansmanını duyurduğundan bu yana sürekli düzenleyici incelemeler altında bulunuyor. Şimdi ise sosyal medya devi Facebook gidişatını değiştirmek istiyor.

Facebook Libra lansmanını birkaç ay geciktirecek


Bilgi raporuna göre, Facebook kripto para birimi Libra'nın lansmanını birkaç ay erteleyecek. Rapora göre Facebook'un bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen kripto para cüzdanı Calibra Ekim ayında piyasaya sürülecek. Calibra cüzdanı, Libra dışında diğer büyük kripto para birimlerini de destekleyecek.

Facebook'un kripto para projesiyle ilgili düzenleyici kaygılar


Facebook ekibi, bu yılın sonuna kadar kripto para Libra lansmanı için umutlu olduklarını ifade etti. Sosyal medya devinin kripto para projesi, dünyadaki düzenleyici otoritelerin eleştirilerine maruz kaldı. Facebook'un düzenleyicilerden bu kadar çok eleştiriye maruz kalmasının temel nedenlerinden biri ise sosyal medya şirketi Facebook'un kullanıcı verileriyle ilgili sicilinin kabarık olması. Facebook'un kullanıcı verilerini topladığı ve ardından kâr elde ettiği biliniyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version