CME Group, Corona Virüsü Nedeniyle Chicago Ticaret Alanını Kapatıyor

CME Group, Corona Virüsü Nedeniyle Chicago Ticaret Alanını Kapatıyor
Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü salgınını küresel bir salgın olarak ilan etti ve bu da birçok örgütün çalışma şeklini değiştirmesine neden oldu. CME Group Çarşamba gecesi, corona virüsü salgını nedeniyle Chicago ticaret alanını ihtiyati bir hamle ile kapatacağını duyurdu.

ABD'de Bitcoin vadeli işlemlerini başlatan ikinci şirket olan Chicago Mercantile Group, CNBC raporuna göre koronavirüs salgını nedeniyle Chicago ticaret alanını Cuma gününden itibaren kapatacak. CME, yeni virüsün patlak vermesini önlemek için önlemler alan tek kuruluş değildir.

Finansal piyasalar corona virüs salgından ciddi şekilde etkilendi

Dünyadaki finansal piyasalar, yeni koronavirüs salgından ciddi şekilde etkilenmiştir. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması son 24 saatte 1500 puan düştü. CME, salgın nedeniyle bir ticaret tabanını kapatan ilk ABD borsası oldu. ABD cumhurbaşkanı bugün erken saatlerde salgını içermesi için Avrupa'dan otuz günlük bir seyahat yasağı duyurdu . Şimdiye kadar, 125.000'den fazla insanın 4.000'den fazla ölümle virüs için pozitif olduğu bildirildi.

Bitcoin küresel pandemide büyük bir düşüş görüyor

Bu ayın başlarında aşağı yönlü bir ralli sonrasında başlayan Bitcoin fiyatı düşmeye devam etti. 6 Mart'ta yaklaşık 9.000 dolar'dan Bitcoin fiyatı, yazı yazılırken 5.820 dolar'a düştü. Bitcoin (BTC)'deki düşüş, tüm dünyadaki geleneksel finans piyasalarındaki düşüşle çakıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version