Bitcoin ve Kripto Paralar Artık Güney Kore'de Tamamen Yasal 🔥

Bitcoin ve Kripto Paralar Artık Güney Kore'de Tamamen Yasal
Kripto paralar için bönemli bir gelişme yaşandı. Güney Kore Ulusal Meclisi "Belirli Finansal Bilgilerin Raporlanması ve Kullanılması Yasası" tasarısını resmi olarak kabul etti.

Bitcoin Artık Güney Kore'de Yasal


Gelişmeye yakın kaynaklar, Güney Kore Ulusal Meclisi bugün bölgedeki tüm kripto para borsalarının ve Bitcoin ticaret yerlerinin "finansal raporlama gerekliliklerine uymasını" gerektiren "Belirli Finansal Bilgilerin Raporlanması ve Kullanımı Hakkında Kanun"u değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Jae-in Moon bir yıl içerisinde yasadaki değişiklik imzalayacak ve bundan sonra tüm kuruluşların yeni yasaya uyması için altı aylık bir ödemesiz dönem olacak.

Bildirildiğine göre, Güney Kore'deki tüm kripto para borsaları, ICO'lar, kripto cüzdan yaratıcıları ve diğer kripto para piyasası katılımcılarının artık yasa gereği kayıtlı bir Kore bankasıyla "gerçek ad doğrulama" ortaklığı olması gerekiyor.

Bu şekilde, kara para aklama işlemleri önemli ölçüde azaltılacak; her doğrulanmış işletme, bir borsaya ve borsadan tüm fiat depozito ve para çekme faaliyetlerini yürütmek için kullanabilecekleri tek bir banka hesabıyla ilişkilendirilecektir.

Güney Kore'deki bazı üst düzey borsaların, yukarıdaki kurallara uygun olarak faaliyet gösterdiğini belirtmek gerekir, çünkü ilk olarak 2018'in başında FSC tarafından zaten önerilmişti.


Dahası, kripto para piyasası katılımcılarının Kore İnternet Güvenlik Ajansı'ndan (KISA) bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) sertifikası almaları gerekmektedir. Özellikle, ISMS bölgedeki tüm şirketlerin, kullanıcılarının yanı sıra kilit bilgilerini ve varlıklarını da güvence altına alması gerektiğini öngörmektedir.

Tüm kripto para borsalarının yürürlüğe girmesinden veya kapatılma riskinden sonraki altı ay içinde ISMS uyumlu olması gerekecektir. Bu yeni gereklilikler bölgedeki mevcut AML ve CFT düzenlemelerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.


Güney Kore'de Yeni Para Çağı

Yeni düzenlemeler Güney Kore'de "Yeni Para Çağı" olarak adlandırılıyor ve Bitcoin (BTC) ve altcoinler artık sadece spekülasyon araçları olarak görülmüyor.

Öte yandan, bazı gözlemciler yeni düzenlemenin sadece kripto para tüccarlarına büyük miktarlarda vergi vermesini sağlayacağı için memnuniyetle karşılanmadığını savunuyorlar.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version