Bitcoin Eski Varlıklardan Ayrılmak İçin Hazır mı?

Küresel piyasalarda kara bulutlar devam ederken Bitcoin özellikle bugün olmak üzere göze çarpan bir istikrar gösterdi. Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyon geçen haftatan bu yana en yüksek seviyesinde, Bitcoin bir hamle yapabilir ve güvenli sığınak olarak adlandırılmasını gözler önüne serecek mi hep birlikte izleyeceğiz. 😊

Bitcoin (BTC)'deki Kararlılık Duyarlılığı Artırır


Bitcoin pazarındaki artış, grafikleri aktif olarak izleyen herhangi bir tüccar için cesaret verici. Bitcoin 3.850 doların altına attıktan sonra şimdi yazının yazıldığı an itibarıyla Bitcoin geri döndü ve  6.600 doların üzerinde işlem görüyor.

Fiyat hareketi kayda değer bir güç gösteriyor ve birçok kişi küresel pazarlar bozulmaya devam ettikçe Bitcoin (BTC)'in kalkışa hazırlandığına inanıyor. BTC, sadık boğalarının yardımıyla, bu sistemik düzeltmede çıkış için bir mola vermeye çalışıyor. 2018'deki uzun bir düzeltmeden sonra, stoklar iyi giderken, Bitcoin dibe vurmuştu ve bir birikim aralığı sağlamıştı.

En son düzeltme, pazardan çıkan kaldıraçlı spekülatörler sayesinde sadece abartılı bir tepkiydi. Döngülere bakılırsa, bu Bitcoin için bir anomali idi ve kesinlikle 100+ milyar dolarlık kripto para birimi için şu an bir geri tepme var.

Dolar Hakimiyeti Bitcoin Performansını Tehdit Ediyor


DXY, ABD dolarının değerini diğer başlıca para birimlerine göre ölçen bir endekstir. Yatırımcılar hisse senedi satıp nakit paraya yöneldiklerinde dolar talebi DXY'yi yükseltir. Dolar küresel rezerv olduğundan, Avrupa ve Asya'daki pek çok yatırımcı da dolar tutmaktadır.

Geçen hafta, DXY endeksi çılgına döndü ve bu genellikle Bitcoin için sorun çıkarıyor. Bitcoin dolar karşısında fiyatlandırıldığından, Bitcoin için daha güçlü bir dolar doğal olarak BTC'nin fiyatını düşürüyor.

Bitcoin, dolar patlarken hala olumlu bir performansa sahip olabilir, ancak yine de Bitcoin'de görülen kazançları cüce edecektir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version