Bitcoin, Corona Virüsü Salgını Sırasında "Güvenli Liman" Olabiliyor mu?

Bitcoin Corona Virüsü
Bitcoin, siyasi güçlerden arınmış ve geleneksel pazardan etkilenmeyen bir varlık olarak kabul edilir. Uluslararası yatırımcılar, borsalarda ve diğer geleneksel yatırım piyasalarında belirsizlik olduğunda Bitcoin'e yöneliyor ve bu da Bitcoin (BTC) fiyatında artışa neden oluyor.

Bitcoin, Corona virüsü salgını olduğundan beri düşüyor


Önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 9 Şubat'ta 10.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve 18 Şubat'ta 10.474 dolara ulaştı. O zamandan beri, fiyat düşüyor ve en son Ocak ayı sonlarında görülen seviyelere döndü. 2 Mart itibariyle biraz hareketlenmeye başlayan Bitcoin, şu an 8.800 doların biraz üzerinde el değiştiriyor.

Corona virüsü tüm dünyada geleneksel pazarlara zarar verdi


Corona virüsünün etkisinden kaynaklı olarak pazarlar sürekli olarak düşük rakamlar bildirmeye devam ediyor. Avustralya Baş Tıbbi Memurunun yeni hastaların önlenmesinin artık mümkün olmadığını ifade etti. İran'daki ölüm sayısı 66'ya ulaştı. İtalya'da teyit edilen vaka sayısı 1.694'e sıçradı. Gizemli virüs, dünya çapında 89.000 kişiye bulaştı ve 3.000'den fazla ölüme neden oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version