Bitcoin (BTC), Venezuela'da Değer Olarak Değil, Aracı Para Birimi Olarak Kullanılıyor

Güney Amerika ülkesi Venezuela'daki insanlar, bir veri bilimcisi ve araştırmacısı olan Matt Alhborg'un araştırmasına göre, Bitcoin (BTC)'i esas olarak ABD doları ile yerel para birimi arasında bir köprü para birimi olarak kullanıyor.

Venezuela, Güney Amerika'da Kripto Para Ticaretine Hakim

7 Mart'ta Venezuella'da elektrik kesintisi meydana geldi ve ülkedeki ekonomik faaliyetler birkaç gün durdu. Bu kesinti sırasında Alhborg, ülkede Bitcoin ve kripto para ticaret hacminde önemli bir düşüş gözlemledi. Bir diğer göze çarpan şey, Bitcoin ve diğer kripto para ticaret hacminin diğer Güney Amerika ülkelerinde de şaşırtıcı derecede eşdeğer olmasıydı, bu da kripto para birimi ticareti söz konusu olduğunda kıtadaki Venezuela'nın baskınlığını gösteriyor.

Venezuela Hiperenflasyon Yaşamaya Devam Ediyor

Güney Amerika ülkesi, ABD ve BM'den birkaç yaptırım nedeniyle ulusal para biriminin değeri tarihi düşüş yaşadığı için uzun zamandır hiperenflasyondan muzdarip. Hiperenflasyon nedeniyle, birkaç milyon insan ülkedeki temel ihtiyaçları karşılayamadıkları için ülkeden kaçtı. Ülke zaten bir ekonomik krizle karşı karşıya ve koronavirüs salgını her şeyi daha kötü hale getirebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version