Bitcoin, Artan Satış Baskısı ile 5.000 Doların Altına Düştü 😱

Dünyanın önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin tekrar 5.000 doların altına düştüğü için BTC oynaklığı trader'ları şaşırtmaya devam ediyor. Geçen hafta yedi yılın en kötü günlerinden birine tanık olduktan sonra, Bitcoin iyileşmek için mücadele ediyor.

FED, faiz oranlarını sıfıra düşürdüğünü açıkladıktan sonra Bitcoin Pazar günü olumlu bir ivme kazanmış gibi görünüyordu, ancak Bitcoin fiyatı saatler içinde 5.000 dolar'a düştü. Yazının yazıldığı sırada ise Bitcoin 4.600 dolar'ın hemen altında, son 24 saatte %13.12 düşüşle el değiştiriyor.

BTC, Fed'in faiz indiriminden sonra bile toparlanamadı

Önde gelen kripto para biriminin fiyatı, Federal Reserve faiz oranlarını neredeyse sıfıra düşürdüğünü açıkladıktan sonra 5.900 dolara yükseldi, ancak birkaç saat içinde fiyat 5000 dolar'a düştü. Bitcoin, 12 Mart'ta 3.800 dolara kadar düştü ve hızlı bir şekilde 5.000 doların üzerine çıkmıştı. ABD Federal Rezerv Pazar günü ekonomiyi koronavirüs salgınının etkisinden korumak için önlemler açıkladı. Son kez 2008 mali krizi sırasında bu önlemler alınmıştı.

Bitcoin'in iyileşmesi ne kadar sürer?

Analistlere göre, Bitcoin (BTC)'in toplanıp önceki zirvelerine ulaşması biraz zaman alabilir. Şu anda, yeni koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyadaki finansal piyasalar çöktü. Geçen hafta tanık olduğumuz gibi, önde gelen kripto para birimi henüz güvenli bir liman olamadı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version