Avustralyalılar Neden Kripto Para Birimi Kullanmıyor?

Avustralyalılar Neden Kripto Para Birimi Kullanmıyor?
Araştırma Avustralya Merkez Bankası tarafından yürütüldü. RBA'nın Ekim ve Kasım 2019'da araştırdığı ve analiz ettiği ifade ediliyor. Bankanın üç yıllık anketinde (CPS) gösterilen yaklaşık 1.100 katılımcıdan elde edilen sonuçlar, müşterilerin genellikle nakit üzerinden dijital ve alternatif ödeme araçlarını uygularken, aslında ödeme yapmadıklarını göstermektedir.

RBA, birçok katılımcının "kripto para birimleri" hakkında yeterince bilgi sahibi olmasına rağmen, çok az sayıda kişinin geçen yıl bir alıcı ödemesi yapmak için Bitcoin kullandığını bildirdi.

RBA, elektronik ödemelerin artan önemini vurguladı. Uygun fiyatlı ve güvenli ödeme araçları için artan bir talep var. Yanıt olarak, banka şu anda 2020 için piyasa ödemeleri incelemesine ilişkin bir düzenleme düzenlediğini bildirdi. Bu derleme, rekabet, verimlilik ve perakende ödemelerin güvenliği gibi çok çeşitli konuları dikkate alıyor.

Kripto Para, Avustralya'daki En Popüler Üçüncü Ödeme Yöntemidir


Katılımcılar, kripto para birimi ile ödeme yapmak için kullanılabileceğinin farkındadır, ancak Avustralyalılar arasında kripto para biriminin çok az kullanımı vardır. RBA daha önce kripto paraların mevcut ödeme raylarını aşma ihtimalinden şüphe ediyordu.

Bu, ilk kez RBA'nın katılımcıları tarafından dijital para birimi hakkında sorguladığı CPS araştırmasıdır. Soruşturma daha önce beş kez yapılmıştı.

%80'inden fazlası, kripto para bildiğini, en çok üçüncü kabul edilen "alternatif geri ödeme yöntemi" olduğunu düşündüğünü bildirdi. Banka, "dokun ve git" mobil ödemelerinin yanı sıra "hizmetleri şimdi satın al ve daha sonra öde" hizmetlerinin anketini yaptı.

Şüphesiz, kripto para geçen yıl en az kullanılan ödeme yöntemiydi. WeChat Pay ile AliPay, sonra bankaya ait "Beem It" ve "PayID" hizmetleri ile mobil uygulama ödeme alternatifleri gibi ödemelerin gerisinde kaldı. Ankette belirtildiği gibi, kripto para birimi şüphesiz en düşük kullanım-farkındalık oranına sahipti.

RBA, Avustralya bölgesinde nakit kullanımının 2019'da, özellikle kaydedilen operasyonların sadece %15'i için nakit olarak ödeme yapan 40 yaşın altındaki bireylerden oluşan daha genç demografi ortalamasının azaldığını keşfetti. Bununla birlikte, 65 yaş ve üstü bireyler için hala en yaygın ödeme yöntemidir.

Avustralyalılar Mobil Ödeme Yöntemlerini Tercih Ediyor


Ankete göre mobil ödeme yöntemleri artıyor. Bu tür büyümeye genç nesil demografik veriler de neden olmaktadır. Yüksek düzeyde insanın Avustralya'daki kripto para birimi hakkındaki farkındalığı, Avustralya yönetiminin teknolojiye ilişkin genel destekleyici vizyonu ile açıklanabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version