ABD: Temsilci Paul Gosar "2020 Kripto Para Yasası"nı Tanıttı 🔥

ABD'deki en son kripto para yanlısı gelişmede, 9 Mart 2020'de Temsilci Paul Gosar (R-AZ) , ülkedeki dijital varlıklar için elverişli bir ortam yaratmaya çalışan "2020 Kripto Para Birimi Yasası"nı tanıttı.

2020 Kripto Para Birimi Yasası İletken Bir Düzenleyici Çerçeve Vaat Ediyor


Tarihsel olarak dünyadaki kripto para karşıtı hükümetler yavaş ama emin adımlarla dijital para birimlerine karşı daha yumuşak bir duruş benimsiyorlar, yakın zamanda yaşanan bir gelişmede, bir ABD Temsilciler Meclisi üyesi Paul Gosar, kripto para varlıklarına netlik ve meşruiyet sağlamayı amaçlayan "2020 Kripto Para Birimi Yasası"nı ülkeye tanıttı.

Esasen Gosar'ın tasarısı dijital varlıkları üç kategoriye ayırıyor. Bunlar kripto-emtia, kripto-para birimi ve kripto-güvenlik. Bu üç kategori, sırasıyla Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Finansal Suçları Koruma Ağı (FinCEN) aracılığıyla Hazine Sekreteri ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kapsamında ele alınacaktır.

Tasarı, özellikle Bitcoin gibi dijital varlıkların yasal tanımını kripto paralar yerine kripto para olarak sınıflandırıyor. İlginç bir şekilde, önerilen mevzuatta, kripto para birimi “ABD para biriminin veya sentetik türevlerin temsili” olarak tanımlanmaktadır. Tasarıda ayrıca mantık dışı jetonlardan (NFT) bahsedilmiyor.

Tasarı kripto menkul kıymetleri şu şekilde tanımlıyor:
"Bir Blockchain veya merkezi olmayan kriptografik deftere dayanan tüm borç, özsermaye ve türev enstrümanlar."

Tasarı ayrıca, taslak hazırlığı sırasında sektör paydaşlarının katılımını da ima ediyor. Gosar Ben Goldey İletişim Direktörü, tasarının endüstri katılımı yönü hakkında şunları söyledi:

Bu çok niş bir konu olduğundan, endüstrinin ihtiyaç duyduğu netlik hakkında iyi bir fikir edinmek için paydaşlar ve dış gruplar / uzmanlarla birlikte çalıştık. Ortaklara yönelik çalışmaya başlamadan önce paydaş desteği toplamayı seçtik.
Hükümetler Kripto Para Birimlerine Yavaşça Isınıyor

Kongre tarafından getirilen kripto para yanlısı mevzuat, dünyanın başka yerlerinde, dünya hükümetlerinin dijital paraya karşı tutumundaki istikrarlı bir değişime işaret eden yükseliş eğilimlerini takip ediyor.


Kripto Sözlük tarafından 4 Mart 2020'de bildirildiği gibi, Hindistan Yüksek Mahkemesi, Hindistan'ın (RBI) Rezerv Bankası ülkedeki 
iki yıldan uzun süredir varlığını sürdüren kripto para ticareti yasağını ana yasaya aykırı bularak bozmuştu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version