ABD Hazine Bakanlığı, Kripto Para Düzenlemelerini Tartışıyor!

ABD Hazine Bakanlığı, Endüstri Liderleriyle Kripto Para Düzenlemelerini Tartışıyor
ABD Hazine Bakanlığı, kripto para pazarının düzenlenmesiyle ilgili zorlukları tartışmak üzere kripto para endüstrisi liderleriyle bir toplantı yaptı.

ABD Hazine Bakanı sekreteri Steven T. Mnuchin daha önce ABD FinCEN'in kara para aklama ve terör finansmanında kripto kullanımını azaltmak için yeni kripto para düzenlemeleri yapmayı planladığını açıklamıştı. 2 Mart'ta ABD Hazine Bakanlığı, kripto para düzenlemelerini görüşmek üzere endüstri liderleriyle bir toplantı yaptı.

"İnovasyon ve ulusal güvenlik arasındaki dengeyi sağlamalıyız."


ABD Hazine Bakanlığı Sekreteri Steven T. Mnuchin, ABD'nin finansal sistemin verimliliğini artırabilecek yeni teknolojiler de dahil olmak üzere sorumlu yeniliği memnuniyetle karşıladığını söyledi. Yetkili, yeniliğin ulusal güvenliği koruma ve finansal sistemin bütünlüğünü koruma ihtiyacı ile dengelemenin önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Mnuchin daha önce kripto düzenlemelerini ulusal bir güvenlik sorunu olarak tanımlamıştı.

US FinCEN yakında yeni kripto para düzenlemeleri yapacak


ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin önce ortaya Mali Suçlar Uygulama Ağı (FinCEN) yeni kripto para düzenlemelerle ilgili planlarını ifade etti. Finans Komitesi'nden önce konuşan Mnuchin, kolluk kuvvetlerinin paranın nereye gittiğini görebildiğinden emin olmak için çaba sarf edildiğini ve bunun kripto para birimi aracılığıyla kara para aklama için kullanılmadığını söyledi. Temmuz 2019'da Mnuchin, kripto para birimleri için kural getirmenin aciliyetine dikkat çekmişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version