Bitcoin Uzun Zamandır En Kötü Gününü Yaşadı, Peki Bugün Neler Oldu? 💥

Bitcoin Uzun Zamandır En Kötü Gününü  Yaşadı, Peki Bugün Neler Oldu?
Kriptosozluktv.com - Bugün, Bitcoin (BTC) fiyatı bir saat içinde inanılmaz derecede değer kaybederek %19 oranında düştü ve Bitcoin 6.000 dolar işlem gördü. Birkaç dakika boyunca lider kripto para Bitcoin 5.500 dolar seviyesine iğne attı.

Merhamet Yok!


Bugün Bitcoin (BTC) 2018'in başlangıcından bu yana en şiddetli çöküşünü yaşadı. 16 Ocak 2018 ve 27 Haziran 2018 kan kaybedişine fark atarak %16 ve %14'lük kayıpları aştı geçti.

Bitcoin (BTC)'de yaşanan bu inanılmaz düşüşün, büyük kripto para türevleri borsalarında büyük Bitcoin (BTC) tasfiyesinin ardından gerçekleşmesidir. Üst düzey blockchain analitik ekibi Messari'nin kurucusu Ryan Selkis, Bitcoin (BTC) long ürünlerinde 665 milyon dolarlık tasfiyenin bugün BitMEX'te gerçekleştiğini bildirdi.

Bazı hesaplamalara göre, birden fazla platformda tasfiye edilen long ürün hacmi toplamı 2,25 milyar doları aşabilir. Bu kan banyosu, dün 2009 ve 2010 yıllarındaki madencilik ödüllerine sahip cüzdanların 800 Bitcoin (BTC) gönderdiğinde meydana gelen 'Satoshi Fonları' nın satılmasıyla da ilişkili olabilir. Bu, otomatik ayrıştırma sistemleri tarafından fark edildi.

Üst kripto borsaları Binance ve Huobi'deki cüzdanlarına, dramatik düşüşten önce Bitcoin (BTC)'de 21.7 milyon dolar taşındı.

Dip Seviye mi?


Bugün BTC'de yaşanan düşüşün ardından tüm dünyadaki tüccarların kendilerine sorduğu soru. Tipik olarak, bu tür damlalar kısa bir süre sonra çift haneli dalgalanmalarla dengelenir. Bazı trader'lar Bitcoin (BTC) fiyatının 200 haftalık MA'yı test ettiğini öne sürdü.

Kripto para pazarındaki genel korku yakında büyük bir açgözlülükle değiştirilebilir, ancak birçok yatırımcı belirsizlik ve oynaklık zamanlarında belirleyici hamleler yapmamanızı tavsiye eder.

Sonuçta, 6.000 dolar ve hatta 5.500 dolar'a doğru bu düşüş rallisinin altı olduğuna dair net bir kanıt görmüyoruz. Bu nedenle, sadece pazarlara soğuma şansı vermeliyiz ve belki COVID19'a karşı bir aşı beklemeliyiz.


12 Mart 2019'da Neler Olmuştu?

Bitcoin (BTC) bugün inanılmaz düşüşün ardından akıllara ilk soruyu getirdi. Geçen yıl nasıldı? Bitcoin geçen yıl yani 12 Mart 2019 yılında 3.912 Dolar civarında bir fiyat görmüştü. 26 Haziran 2019 tarihinde de Bitcoin 13.308 doları görmüştü.
Kripto Sözlük
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version