XRP, Mısır Merkez Bankasıyla Anlaştı! 🔥

Mısır Merkez Bankası için yeni bir başlangıçta; gelen havale alanında daha etkili kanallar sağlanmasına yönelik, Ripple (XRP) ile yurt dışından Mısırlılardan havale almak için yeni bir iletişim kanalının mevcut olduğu ve Mısır Merkez bankası, Blockchain teknolojilerini kullanan ilk banka olmasını sağlayan bir işbirliği anlaşması imzalandı.

İmza törenine, Mısır Merkez Bankası Başkanı Hisham Okasha, Hazine ve Uluslararası Finansal İlişkiler Grubu Başkanı Dalia El-Baz, Hazine, Dış İlişkiler ve Uluslararası Finansal Hizmetler Şefi Ghada El-Beli ve Teknoloji Grubu Başkanı Shaham Safwat, Teknoloji Grubu Başkanı Shaham Safwat katıldı. Bilgi ve uygulamalar, şirketin temsilcileri ve bankanın sektörle ilgili ekibinin yanı sıra bilgi güvenliği sektörünün başkanı Abeer Khadr da katıldı.


İmza töreninde Orta Doğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Naveen Gupta, Satış Başkan Yardımcısı Mark Johnson, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Satışlarından Sorumlu Walid Bin Othman, Proje Yönetimi Başkanı Nick Tablin ve Dara Dalpin temsil edildi. Bu anlaşmadan duydukları mutluluk, özellikle şirketin Mısır, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki tercih edilen ve ayırt edici stratejik ortağı olan Mısır Merkez Bankası ile ortaklaşa yürütüldüğü için bölgeye yayılmayı umut verici stratejilerinde güçlü bir hareket olduğuna işaret ediyor. Dijital bankacılık hizmetlerinde iddialı olduklarını ifade ettiker.


İmzadan sonra Hisham Okasha, bu anlaşmanın uygulanmasının, dünyanın farklı ülkelerinden, özellikle Körfez bölgesinden gelen havale işinin gelişimini destekleyen Ripple Net adı altında havale almak için önemli bir yeni vergi ekleyeceğini belirtti. Al-Arabi, bankalar için yeni pazarlar açarken genişlemeyi sağlamak amacıyla bankalar ve çeşitli uluslararası finansal kurumlar arasında karşılıklı transferleri ele alma yöntemleri için birleşik uluslararası standartların varlığı ile uyumlu dedi.


Dalia El-Baz ayrıca, Ripple Net ağının dünyanın dört bir yanına yayılmış 300'den fazla banka ve finans kurumu içerdiğini ve bu bankanın abone sayısının katlanarak artmasının yanı sıra, hizmetin sağladığı likidite yönetimini desteklemeye katkıda bulunan mekanizmalara ek olarak katlanarak artması bekleniyor. Yeni kanalın, banka tarafından alınan dış transferleri alma kanalları uluslararası sigorta standartlarına ve PCI gibi belirleyicilere tam olarak uyması nedeniyle daha iyi ve daha hızlı bir hizmet sunarak yeni işbirliklerine daha fazla zaman ayıracağına dikkat çekti. Çalışma sırasında en yüksek düzeyde güvenlik sağlayan tüm düzenleyici otoritelerin, bağımlılığı azaltan herhangi bir yeni güvenlik standardına uymak için ağ güvenliğini periyodik olarak güncellemeye kararlı olduğu için finansal işlemlerin en düşük hata oranlarıyla uygulanmasına etkili bir şekilde katkıda bulunan Blockchain teknolojilerini uygulamaya ek olarak Mısır Merkez Bankası'nı bu teknolojinin kullanımında öncü yapacak.


Ghada Al-Baili ayrıca anlaşmanın banka tarafından likidite yönetimi mekanizmalarının iyileştirilmesine izin vereceğini belirtti ve burada gerçek operasyon dengesini gerçek zamanlı olarak bilinmesi sağlanacak ve bu sistemin bankanın mevcut çoğunluğuna uygulanacağını teyit etti. 


Mısır Merkez Bankası ile Ripple Company arasındaki anlaşma ile ilgili koordinasyon üzerine Hisham Al-Safti, bankanın bilgi güvenliği departmanları ile koordinasyonu imzalamadan önce tüm güvenlik testlerinin yapıldığını, böylece tüm değişikliklerin yapılmasını sağlamak için sistemde uygulanmasını engelleyebilecek boşluklar bulunmadığını söyledi. Deneysel aşamalarda bu kanalların verimliliğini artırmak için yapılan gözlemlere göre, sistemin en önemli öncelikleri arasında yer alan güvenlik faktörlerini içermektedir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version