Rusya Merkez Bankası Dijital Haklar İçin Blockchain Pilot Projesini Tamamladı

Rusya merkez bankası, dijital hakların verilmesi ve dolaşımı için bir pilot projeyi başarıyla tamamladı. Bankanın malları, hizmetleri, menkul kıymetleri ve diğer varlıkları da dijitalleştirmesini sağlamayı amaçlıyor.

Rusya merkez bankası, dijital haklar yayınlamalarını ve dağıtmalarını sağlayacak bir Blockchain pilot projesini tamamladı. Merkez bankası, Aralık ayında devlet destekli bir kripto para birimini düzenleyici bir sanal alanda test edeceğini açıklamıştı.

"En büyük sanal alan projelerinden biriydi"

Bu platformu kullanan kuruluşlar dijital token'lar çıkarabilirler, sermaye çekmek ve tüketiciler için yeni uygun yatırım araçları oluşturmak söz konusu olduğunda iş fırsatlarını genişletecektir. Rusya Bank Finansal Teknoloji Geliştirme başkanı 
Ivan Zimin, Rusya için büyük projelerinden biri olduğunu ve ayrıntılı olarak yeni bir iş modeli ve piyasa ihtiyaçlarına karşılık vereceğini ifade etti

Rusya henüz dijital finansal varlıklara ilişkin federal yasayı kabul etmiyor


Rapora göre, Blockchain platformu, dijital finansal varlıklar hakkındaki federal yasa yürürlüğe girer girmez faaliyetlerine başlayabilecek. Rus merkez bankası daha önce ademi merkeziyetçi kripto para biriminin kullanımını yasaklayan bir yasayı destekleyeceklerini söylemişti. Ancak Rusya henüz dijital finansal varlıklara ilişkin mevzuatı kabul etmiyor. Birkaç yerel haber raporuna göre, yasa tasarısı zaten kesinleşmiş durumda.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version