Ledger Nano X İncelemesi (2020): Buna Değer mi?


Kriptosozluktv.com - Ledger Nano X, akıllı telefon kullanıcıları düşünülerek tasarlanmış yeni bir kripto para donanım cüzdanı türüdür. Ledger Nano S'in aksine, Ledger Nano X, 23 kripto parayı ve 1250'den fazla ERC20 token'ı saklayabilmenize izin verenmesiyle; Bluetooth bağlantısı desteği, daha büyük ekran ve daha fazla dahili alana sahiptir. Bu nedenle, hareket halindeyken kripto paralarınıza ve farklı bir portföyü tek bir yerde tutmanıza izin veren bir kripto para cüzdanı arıyorsanız, bu Ledger Nano X incelemesi sorularınızın çoğuna cevap verecektir.

Ledger Nano X İnceleme Özeti

Ledger Nano X, Ledger Nano S'in dezavantajları olarak görülebilecek yanlarının geliştirilmiş bir versiyonu olarak görülebilir.

Daha büyük ekran
Geliştirilmiş navigasyon sistemi
Android ve iOS için Mobile Ledger Live desteği
Farklı kripto para birimleri için 100'e kadar farklı uygulama yüklemenizi sağlayan ekstra depolama alanı
Hareket halindeyken cihaza güç sağlamak için şarj edilebilir pil.

Kendi Ledger Nano X'inizi satın almak için buraya tıklayın!

Ledger Nano x, aşağıdakiler dahil olmak üzere birkaç avuç öğe ile birlikte gelir:

  • 1 donanım cüzdan
  • 1 USB kablosu
  • 1 başlarken broşür
  • 3 kurtarma sayfaları
  • 1 Anahtarlık askısı

Ledger Nano X Destekli Kripto Para Birimleri

Ledger Nano X, birden fazla kripto para birimi tutmak için mükemmel bir cüzdan. Birincisi, Ledger 1250'den fazla farklı kripto parayı desteklemesiyle en çeşitli desteklerden birini sunmaktadır. İkincisi, Ledger Nano X, aşağıdakiler de dahil olmak üzere en popüler kripto para birimleri için 100'e kadar farklı kripto para cüzdan uygulaması yüklemenizi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır:


Ledger Nano X tarafından desteklenen kripto paraların çoğu KeepKey veya Trezor gibi rakip donanım cüzdanları tarafından desteklenmiyor.

Ledger Nano X, herhangi bir zamanda yeniden yükleyebileceğiniz için uygulamaları tam cüzdandan silebilmenize olanak sağlıyor.

Sonuç olarak; Ledger Nano X, tek bir yerde birden fazla kripto para birimini depolamak ve yönetmek için tasarlanmış mükemmel bir donanım cüzdanıdır.

Buradan Ledger tarafından desteklenen tüm kripto paraları kontrol edebilirsiniz.

Ledger Nano X: Güvenlik Özellikleri İncelemesi

Ledger'ın donanım aygıtları, aygıt güvenliği konusunda köklü bir üne sahiptir. Ledger Nano X bir istisna değildir ve biri cihazın işletim sisteminden (STM32WB55) sorumlu, diğeri de özel anahtar şifrelemesi ve işlemlerin imzalanmasından (ST33J2M0) sorumlu olan iki yerleşik yonga ile birlikte gelir.

Bu tür bir kompozisyon Ledger Nano X'i neredeyse kırılmaz hale getirir - en kritik bilgi cihazın ekranında görüntülenir. Cihaz BOLOS işletim sistemi tarafından korunmaktadır.

Ayrıca, Ledger Nano S'de olduğu gibi, Ledger Nano X de sizi yetkisiz erişime karşı korumak için bir parola ayarlamanıza olanak sağlar.

Bluetooth ve daha fazla dahili bellek, bilgisayar korsanlarının ve gelişmiş kötü amaçlı yazılımların bundan yararlanabileceği teorik olasılığını elbette arttırmaktadır. Ancak, en temel güvenlik ipuçlarını uygularsanız böyle bir senaryo pek olası değildir. Şifreleme gerçekten dijital güvenliğin büyülü omurgasıdır ve cihazınızın Bluetooth bağlantısı kopmuş olsa bile, bilgisayar korsanları cihazınızı veya şifrelenmiş verilerinize müdahale edemez.

Bu nedenle, Ledger Nano X güvenilir bir soğuk depolama çözümü sunduğunu iddia etmektedir.

Ledger Nano X: Tasarım ve Kullanılabilirlik Değerlendirmesi

Boyut ve görünüm açısından, Ledger Nano X, Ledger Nano S'e çok benzer. Biraz daha ağır ve daha geniş bir ekrana sahip olmasına rağmen, her iki cihaz da nispeten küçük, kompakt ve kolayca avuç içine sığar. Bir diğer dikkat çekici değişiklik, gezinme düğmeleri. Ekranın yanındaki dairede bulunurlar. Yeni konuma rağmen, hala aynı şekilde çalışıyorlar - onları menüde gezinmek için kullanıyorsunuz. Her ikisine aynı anda basılması onaylamak veya "girmek" anlamına gelir.

Tasarımdaki bir diğer önemli gelişme, gerçek ekran boyutudur. Çoğu kripto para kullanıcısının isteği doğrultusunda, nihayet tüm kripto para birimi cüzdan adreslerini görüntüleme imkanı sunuyor, böylece tüm adresi doğrulayabilmek için kaydırma yapmanız gerekmiyor.

Kullanılabilirlik ile ilgili olarak, en önemli değişiklik akıllı telefonunuzu kullanarak cüzdanı kullanmanıza ve hareket halindeyken kripto paralarınızı yönetmenize izin veren Bluetooth bağlantısı imkanı sunar. Yine de eski USB-C kablosunu kullanarak bilgisayarınıza bağlayabilmenize rağmen, Android ve iOS telefonlar için Ledger Live mobil uygulamaları da kullanımı çok daha rahat hale getiriyor.

Bilgisayarınızda Ledger Live kullanmanın yanı sıra, USB-C kablosu cihazı şarj etmek için gerekli bir işlevi yerine getiriyor. Dolu bir pile sahip olmak, ihtiyaç duyduğunuzda Ledger Nano X'i hareket halindeyken kullanabilmenize olanak sağladığınızı da unutmamak gerekiyor.

Ledger'ın müşterilerinin geri bildirimlerini dinlediği fark ediliyor. Ledger Nano X bu yüzden 2020'nin en iyi kripto para soğuk depolama çözümlerinden biri sunuyor.

Ledger Nano X Donanım Cüzdanınızı Kurma

Ledger Nano X cihazınızı bilgisayara takın ve açın. Güvenli bağlantı için ürünle birlikte verilen mikro USB kablosunu kullanın.
Bir PIN kodu ayarlayın. Cihazın ekranı aydınlanacak ve yeni bir cihaz olarak yapılandırmak isteyip istemediğinizi soracak. Bunu onaylamak için üst düğmeleri kullanın ve 4-7 basamaklı bir PIN kodu ayarlayın. Bir pin kodu seçtiğinizde, her iki düğmeye bir defada basarak onaylayın. Cihazı her kullanışınızda girmeniz gerekeceğinden kodu yazın veya ezberleyin.
Kurtarma ifadelerinizi mutlaka bir yere kaydedin.


Uyarı: Ledger Nano X size 24 kelimelik bir dizi gösterecek. Bunları güvenli, çevrim dışı bir belgeye kaydedin.

Aygıtla birlikte kutuda gelen, kurtarma ifadesi sayfalarını kullanabilirsiniz. Her kelimenin doğru kaydedildiğinden emin olun. Dikkatli olun, çünkü kurtarma ifadelerinizi kaybederseniz, paranızı geri almanın başka bir yolu olmayacaktır.
Kurtarma kelimelerinizi onaylayın. Ardından cihaz kurtarma ifadesinden iki rastgele kelime sorarak onaylamanızı isteyecektir. Örneğin, 12 ve 17 numaralı kelimeleri doğrulamanızı isteyebilir. Kurtarma ifadenizden 12. ve 17. kelimelere girmek için düğmeleri kullanın ve onaylayın.
Ledger Live App uygulamasını bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza yükleyin. Ledger Live donanım cüzdan için eşlik eden bir uygulama. Doğrudan Ledger'ın web sitesinden indirin. İsterseniz, Ledger Live'ı telefonunuza da yükleyebilirsiniz. Hareket halindeyken Ledger Nano X kullanarak kripto para işlemleri gerçekleştirmenize izin verecektir.


Ledger Live'ı kurun ve kripto paralarınız için cüzdan uygulamalarını yükleyin. Ekrandaki talimatları izleyin, güçlü bir parola belirleyin ve Nano X'inizde tutmak istediğiniz kripto para birimleri için gerekli uygulamaları yükleyin. Nano Ledger S'in bu uygulamalar söz konusu olduğunda sınırlı bir alana sahip olduğunu unutmayın.


Cüzdan oluşturun. Kripto paralarınız için cüzdan adresleri oluşturmak ve bunları oraya göndermek için ekrandaki talimatları izleyin. Artık güvenli ve kendi kripto para cüzdanınız var!


Kendi Ledger Nano X'inizi satın almak için buraya tıklayın!
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version