Kuzey Kore, BM Yaptırımlarını Aşmak İçin Monero'ya Yatırım Yapıyor

Kuzey Kore, BM Yaptırımlarını Aşmak İçin Monero'ya Yatırım Yapıyor
Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için gizlilik odaklı Monero (XMR) faaliyetlerini genişletiyor.

Kim Jong-Un rejimi, balistik füze programlarını finanse etmek için defalarca kripto para birimleri kullanmakla suçlanıyor. Siber güvenlik şirketi Recorded Future tarafından hazırlanan bir rapora göre, Kuzey Kore'ye ait IP adreslerinden kaynaklanan Monero ağ trafiği geçen yıldan bu yana en az on kat arttı.

Kuzey Kore, yaptırımları önlemek için kripto para kullanıyor


Rapora göre Monero, rejimin Bitcoin madenciliği faaliyetlerini aşarak ülkedeki en popüler kripto para birimidir. Kim Jong-Un liderliğindeki rejim ABD ve BM ekonomik yaptırımlarından kaçınmak için kripto para kullandığı ifade ediliyor. Yaptırımlar, Kuzey Kore'nin herhangi bir uluslararası ticarete girmesine izin vermiyor. Doğu Asya ülkesi de nükleer silahlarını ve kitle imha silahlarını finanse etmek için kripto para kullanmakla suçlanıyor.

Kuzey Kore bu ay bir kripto para birimi ve Blockchain konferansına ev sahipliği yapacak


Kuzey Kore, bu ayın sonunda bir kripto para birimi ve Blockchain konferansına ev sahipliği yapacak. Ancak BM, insanları konferansa karşı uyardı ve BM yaptırımlarının ihlali olarak işaretledi. Geçen yıl Aralık ayında, eski Ethereum araştırmacısı Virgil Griffith , Kuzey Kore'deki bir kripto konferansına katıldığı için suçlandı. Uluslararası Acil Durumlar Yasasını ihlal etmek için komplo ile suçlandı ve ABD'de yargılanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version