Kripto Para Hizmeti Sunmakla İlgilenen 40 Alman Bankası Var

Kripto Para Hizmeti Sunmakla İlgilenen 40 Alman Bankası
Almanya'da 40'tan fazla finans kurumu yeni yasa kapsamında kripto para birimi hizmetleri sunmaya ilgi gösterdi. Yeni yasa, bankaların ülkenin mali düzenleyicileri BaFin'den lisans aldıktan sonra kripto para hizmetleri sunmalarını sağlıyor.

Handelsblatt'ın raporuna göre, Almanya'nın mali düzenleme organı BaFin, gelecekte ülkedeki kripto para birimi hizmetleri sunmak isteyen 40'tan fazla banka olduğu ifade edildi. Almanya'da kripto paralarla ilgili yeni yasa bu yılın başında yürürlüğe girdi.

Yeni Alman yasası bankaların kripto para hizmetleri sunmasına izin veriyor.
Bu yılın başlarında yürürlüğe giren yeni Alman Kara Para Aklama Yasası, bankaların müşterilerine kripto para hizmetleri ile hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırım ürünleri sunmalarını sağlıyor. Ancak finans kurumlarının öncelikle ülkenin mali düzenleme organı BaFin'den lisans alması gerekiyor.

İlgi ifadeleri izin başvurusu değildir.


BaFin sözcüsü, finansal kurumlar tarafından gösterilen ilgi ifadesinin izin başvurusu olmadığını açıkladı. Almanya'nın mali düzenleme organı daha önce kripto para hizmetleri sağlayan şirketlerden gayri resmi, bağlayıcı olmayan bir ilgi ifadesi sunmalarını istemişti.

BaFin'den yasal lisans almayı amaçlayan bankalardan biri Solarisbank. Solarisbank'ta kripto para bankacılığı başkanı, bir buçuk yıldır kripto para velayeti konusuyla yoğun bir şekilde uğraştıklarını ve şimdi kripto para hizmetleri sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version