JPMorgan İle ConsenSys Arasında Blockchain İçin Güç Birliği Görüşmesi 💪

JPMorgan İle ConsenSys Birleşiyor
FOTOĞRAF: New York'ta JP Morgan Chase & Co şirket merkezinin dış görünümü,
20 Mayıs 2015. REUTERS / Mike Segar / Fotoğraf
Reuters'ın bildirdiğine göre önümüzdeki altı ay içinde ABD merkezli yatırım bankacılığı devi JPMorgan, Blockchain birimi Quorum'un büyük Blockchain şirketi ConsenSys ile birleştiğini açıklayacak.

Raporda, her iki şirketin de bu potansiyel anlaşma konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Birleşmeden sonraki plan, Quorum markasını korumak ve teknolojiyi açık kaynak tutmak. Birleşme hakkında daha fazla bilgi verilmedi.

JPMorgan, Quorum Blockchain'ini dahili olarak Ethereum (ETH) ağı kullanarak inşa ederken ConsenSys Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin tarafından kuruldu. Reuters'e göre, JPMorgan yaklaşık iki yıldır Quorum'u kapatmayı düşünüyor.

Rapor edildiği gibi, Quorum, JPMorgan tarafından 300'den fazla bankanın yer aldığı bir ödeme ağı olan Bankalararası Bilgi Ağı'nı çalıştırmak için kullanılıyor. Ayrıca, banka JPM Coin ihraç etmek için Quorum'u kullanacağını ifade etti.

Ayrıca, Şubat ayında ConsenSys iş gücünün yaklaşık %14'ünü işten çıkardığını ve yeniden yapılandırılacağını ifade etmişti.

JPMorgan İle ConsenSys Güçlerini Birleştiriyor

Anlaşma, önümüzdeki altı ay içinde resmi olarak açıklanacak, ancak finansal şartlar hala belirsiz. Dünya çapında Quorum ekibinde yaklaşık 25 kişi çalışıyor ve birleşmeden sonra ConsenSys'e katılıp katılmayacakları şu an için belli değil.

Blockchain, on yıl önce kripto para birimi işlemlerini izlemek için ortaya çıktı. O zamandan beri, bankalar ve diğer büyük şirketler, yeni doğan teknolojiyi kullanarak bir dizi iş uygulamasını geliştirmek ve test etmek için milyonlarca dolar yatırım yaptı ve yapmaya da devam ediyorlar.

JPMorgan, dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri olan Ethereum (ETH)'un temelini oluşturan yazılım olan Ethereum ağını kullanarak Quorum Blockchain'ini oluşturdu. JPMorgan tarafından 300'den fazla bankanın yer aldığı bir ödeme ağı olan Bankalararası Bilgi Ağı'nı çalıştırmak için kullanılıyor. Varlıklara göre ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan, Quorum'u kullanarak anlık ödemeler yapmak için tasarladığı JPMorgan Coin adlı kripto para birimi vermek için kullanacağını söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version