Geçtiğimiz Yılda Hangi Kripto Para Projeleri En Aktif Geliştiricilere Sahipti?

Kripto para geliştiricileri
Bir kripto projesinin sağlamlığını belirlemeye çalışırken ne tür metrikler kullanabilirsiniz?

Belki de en sezgisel kıstaslardan biri - özellikle bir ayı piyasasında - geliştirici etkinliği. Öyleyse, son 12 ay içinde en fazla geliştirici etkinliği gösteren büyük kripto para projelerine bir göz atalım - ve bu metriğin akıllı yatırımcılar için gerçekten ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi dezavantajları olduğunu da inceleyelim.

Bir değerleme ölçütü olarak geliştirici etkinliği


Bir Blockchain veya kripto para birimi projesinin performansını değerlendirmeye çalışırken, içgörü sağlamaya yardımcı olan bir dizi metriğe bakabilirsiniz.

Geliştirici etkinliği tam olarak nedir?

Basitçe ifade etmek gerekirse geliştirici faaliyeti, bir proje veya platform sunmak için çalışan insanlar tarafından ölçülen kodlama çabasının miktarını ifade eder.

Çoğu veri toplayıcıları için geliştirici etkinliği 
GitHub'a kaydedilir ve oradan izlenebilir.

GitHub, çoğu geliştirici için bir projenin mimari temellerini sağlayan kodu barındırdığı açık kaynaklı bir depo hizmetidir.

Taahhütlerin sayısı arttıkça, proje üzerinde daha fazla geliştiricinin (veya geliştirme ekibinin) aktif olarak çalıştığı ifade edilir. Bu nedenle, geliştirici etkinliği güçlü bir göstergedir. Proje başlatıcılarının özveri düzeyini gösterir. Ve geliştirici faaliyetinde bir artış varsa bu olası bir duyuruyu veya yakın gelecekte yeni bir sürümü gösterebilir.

Aktif Geliştiricilere Göre En İyi 10 Kripto Para Birimi


  • Insolar ( INS ) (iş merkezli Blockchain platformu; piyasa değeri 6,7 milyon ABD Doları) 8,519 taahhüt; 37 katılımcı
  • Aelf ( ELF ) ( Blockchain destekli bulut bilişim ağı; piyasa değeri 69 milyon ABD doları) 7.110 taahhüt; 36 katılımcı
  • Holo ( HOT ) (merkezi olmayan borsa; piyasa değeri 141 milyon ABD doları) 6.672 taahhüt; 47 katılımcı
  • Lisk ( LSK ) (açık kaynaklı Blockchain tabanlı platform; piyasa değeri 239 milyon USD) 6,271 taahhüt; 62 katılımcı
  • Nuls ( NULS ) (işletmeler ve geliştiriciler için Blockchain tabanlı altyapı desteği; 31 milyon ABD doları piyasa değeri) 4,324 taahhüt; 15 katılımcı.
  • Chainlink ( LINK ) ( akıllı sözleşmelere entegre verileri doğrulamak için Google ve Oracle gibi kehanetlerden yararlanan platform; 1,404 milyon ABD doları piyasa değeri) 3,820 taahhüt; 39 katkıda bulunan
  • Raiden Network ( RDN ) (Ethereum blok zinciri için zincir dışı ölçeklendirme çözümü; 8,8 milyon ABD doları piyasa değeri): 3,763 taahhüt; 74 katılımcı
  • EOS ( EOS ) (akıllı sözleşme platformu; 5.100 milyon USD piyasa değeri) 3.378 taahhüt; 100 katılımcı
  • Zeusshield ( ZSC ) (merkezi olmayan sigorta sağlayıcısı; piyasa değeri 0,56 milyon ABD Doları) 2,957 taahhüt; 7 katılımcı
  • 0x ( ZRX ) (akıllı sözleşme altyapısını kullanan açık kaynak protokolü; piyasa değeri 208m USD) 3.312 taahhüt; 68 katılımcı
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version