Finansal Dev Morgan Stanley, 13 Milyar Dolara E*Trade'i Satın Aldı!

Finansal Dev Morgan Stanley, 13 Milyar Dolara E*Trade'i Satın Aldı!
Wall Street'in Büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, bankanın tekliflerini günlük yatırımcılara genişletecek olan çevrim içi ticaret şirketi E*Trade Financial Group'u satın alacağını açıkladı.

Wall Street Journal'ın 20 Şubat'ta bildirdiğine göre, 13 milyar dolarlık anlaşma Morgan Stanley'nin 2008 krizinden bu yana elde ettiği en büyük yatırımı. Bu yatırım E*Trade'in beş milyon müşterisini, 360 milyar dolarlık varlığı ve çevrim içi bir bankayı da beraberinde getirdi.

E*Trade'in satın alınmasıyla Morgan Stanley, çalışanları adına 4.000'den fazla kurumsal müşteri ve 580 milyar dolarlık hisseyi bünyesine katacak. Aynı zamanda E *Trade CEO'su Michael Pizzi pozisyonunu koruyacak ve şirket markasını, reklam kampanyaları aynı şekilde devam edecek. 
Nisan ayında E*Trade platformunda kripto para ticareti yapmaya başlayacağını açıkladı. Şirket Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sunmaya hazırlanıyor, ardından başka kripto paralar ekleneceği ifade edildi.

Morgan Stanley'ye gelince, şirket 2018'in ilk sonbaharından bu yana Bitcoin vadeli işlemlerini takip eden swaplar başlatmaya hazır, ancak o yılın sonuna kadar tek bir sözleşme almadı. Bununla birlikte, firma talep gelir gelmez kripto para hizmetlerini başlatmaya hazır durumda. Wall Street devi, kripto para birimlerinin değeri 2018'in sonunda düştüğü için kripto para endüstrisine daha aktif bir şekilde girme planlarını erteledi.

Son zamanlarda, Morgan Stanley'den 8 eski çekirdek geliştirici Singapur'da yeni bir kripto para birimi türevleri ticaret platformu olan Phemex'i başlattı. Geliştiriciler, platformun geleneksel kripto para ticaret platformlarından on kat daha hızlı olduğunu iddia ederken; BTC, ETH ve XRP kalıcı sözleşmelerinde hem perakende hem de kurumsal yatırımcılara 100 kat kaldıraç sunduğu ifade ediliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version