Coin Yakma (Coin Burn) Nedir?

Coin Yakma (Coin Burn) Nedir?
Kriptosozluktv.com - Coin yakma (coin burn), dolaşımdaki coin'in belli bir miktarını daimi olarak kaldırarak toplam arzı düşürme durumudur.

Coin'in arkasındaki ekip, akıllı sözleşme fonksiyonu olan coin yakma fonksiyonunu kullanarak belirli zaman aralıkları ile Coin Yakımı (Coin Burn) etkinlikleri oluşturur.

Nasıl Çalışır?


Coin sahibi, belli miktardaki coin yakma (coin burn) işlemi isteğini ileterek yakma fonksiyonu talep eder. Bunun ardından akıllı sözleşme bu kullanıcının cüzdanında coin yer aldığını ve talep edilen coin miktarının geçerli olduğunu onaylamaktadır. Ancak bu durum "sadece" pozitif sayılar için geçerlidir. Ancak, coin yakma talebinde bulunan kişinin cüzdanında yeterli adette coin bulunmuyorsa coin yakma işlemi gerçekleştirilemez. Talepte bulunan kişinin yeterli coin bulunduğu an, coinler cüzdandan yok olur. Yakma işleminden sonra dolaşımdaki coin miktarı güncellenir ve coin yakma işlemi gerçekleşmiş olur. Coin yakma konusunda net bir karar verilmiş olmalıdır; coin yakma işlemi başladıktan sonra coinler tamamen yok olur ve bir daha asla geri getirilemez.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version