Cardano (ADA), Hitch-Free OBFT ile Shelley'e Bir Adım Daha Yaklaşıyor 🔥

Cardano (ADA) dağıtık defter teknolojisi (DLT) projesi, 20 Şubat 2020'deki tweet'e göre Shelley'in lansmanı için sağlam bir temel oluşturan büyük bir kilometre taşı olan Ouroboros Byzantine Fault Toleransı (OBFT) hard fork'u başarıyla gerçekleştirdi.

Cardano (ADA) OBFT Hard fork'u Başarılı


2015 yılında Cardano (ADA) Blockchain projesinin başlatılmasından bu yana, platform finansal ekosistemi kriptografi ile devrim yapma misyonuna adanmış durumda.

En son gelişme de; Cardano, Ouroboros Classic'i (Byron Era) kapatmayı başaran ve Shelley'nin temelini oluşturan Ouroboros Byzantine Fault Toleransı (OBFT) hard fork'u başarıyla gerçekleştirerek varlığında bir başka önemli başarı elde etti.

IOHK kurucusu 
Charles Hoskinson, konuyla ilgili şu tweet'i attı:
"Hardfork başarılı. OBFT dönemi başladı."

Ouroboros BFT Güncellemesinin Önemi 


Cardano ekibine göre, OBFT hard fork'unun temel amacı, Cardano ana ağının mevcut protokolü Ouroboros Classic'ten Shelley dönemini güçlendirmek için kullanılan protokol Ouroboros Praos'a geçişi sağlamaktır.

Ekip, Ouroboros Praos protokolünün, ağın merkezi olmayan Shelley dönemine tam olarak taşındığı bu yıl içinde uygulanacağını açıkça belirtti.

Ekip, Ouroboros Praos'u başka bir hard fork konuşlandırma zamanına kadar OBFT'yi sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Cardano yol haritasında belirtildiği gibi, proje beş ana döneme ayrılmıştı: Byron, Shelley, Goguen, Basho ve Voltaire. Her dönem Cardano ağına bir dizi işlevsellik kazandırmak için tasarlandı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version