Blockchain, Eğlence Endüstrisini Nasıl Geliştirir?

Blockchain, Eğlence Endüstrisini Nasıl Geliştirir?
Kriptosozluktv.com - Blockchain teknolojisi, süreçleri daha verimli hale getirebildiği için çok sayıda endüstri tarafından araştırılmakta ve geliştirilmektedir.

Blockchain, genellikle dağıtılmış defter olarak adlandırılan paylaşılan bir veritabanını tutan bağımsız düğümlerden oluşan bir ağdır. Bu defter herhangi bir düğümde "yaşamıyor". Bunun yerine, ağ, her düğümün veritabanının "kişisel" kopyasının doğruluğunu değerlendirerek fikir birliğine varır. Ağdaki düğümlerin %51'i dürüst olduğu sürece, ağ gerçek bir konsensüse ulaşacaktır. Verileri depolamak ve güncellemek için kullanılan bu yöntemin radikal etkileri vardır. Dağıtılmış defteri kebir durumunun değiştirilmesi, ağın düğümlerinin çoğunda durumun değiştirilmesini gerektirir, bu nedenle Blockchain ağlarında depolanan bilgiler esnek ve kurcalamaya karşı korumalıdır.

Bu güçlü bir teknoloji ve tüm sektörlerdeki oyuncular dikkat çekiyor. Brave, çevrim içi reklamverenlerin paranın karşılığını daha fazla almasına yardımcı oluyor. Kullanıcılara daha faydalı reklamlar sunarken dahili bir token ekonomisini güvence altına almak için bir Blockchain kullanıyor. Propy, karmaşık gayrimenkul işlemlerini daha güvenli ve güvenilir hale getirmek için Blockchain kullanıyor. Omega Grid, enerji tüketicileri arasındaki mikro işlemleri yönetmek ve bizi yeşil bir enerji geleceğine yaklaştırmak için Blockchain kullanıyor.

Blockchain'e yatırım yapan bu kadar çok endüstri varken, eğlence sektöründeki gelişmelerin dikkat çekmesi şaşırtıcı mı? Sahiplik hakları yönetiminden kitle verilerinin toplanmasına ve akış teknolojisine kadar, eğlence endüstrisi Blockchain'in üstesinden gelebileceği birçok verimlilik sorunuyla karşı karşıyadır. Eğlence konusundaki Blockchain sorunlarıyla ilgili bazı önemli sorunlara daha yakından bakalım:

Kitle Fonlaması - Teoride Anlam Yaratır, Ama Uygulamada Zor

İşletme düzeyinde, popülerlik eğlence alanında para kazanma metriğidir. Bununla birlikte, projelere izleyici ilgisini projelerin aldığı yatırımla ilişkilendiren bir kitle fonlaması modeli faydalı olacaktır. Ancak pratikte, crowdfunding eğlence endüstrisinde çok yol katetmedi. Bununla birlikte, Blockchain'in güçlü yanlarından biri, eşler arası mikroişlemleri ve değişmez sözleşme düzenlemelerini kolaylaştırma yeteneğidir. Blockchain platformları, önemli bir gözetim veya idari yüke ihtiyaç duymadan çok çeşitli içerik oluşturucu / finansör, içerik oluşturucu / fan ve diğer sanatsal etkileşimleri güvenilir ve şeffaf bir şekilde yönetebilir.

Hayranlar ve İçerik Oluşturucular

Hayranlar ve içerik oluşturucular, eğlence sektörünün en önemli iki grubudur - ancak genellikle önemli finansman ve geliştirme kararlarından vazgeçerler veya birbirleriyle konuşma fırsatı bile almazlar. Blockchain, paydaşlar arasındaki işlevsiz ilişkileri yeniden dengeleyen güvenilir token ekonomilerini destekleyerek değiştirebilir. Bu iç ekonomiler katılımcıların davranışlarını tipik olarak nankör olacak eylemleri teşvik ederek (örn. İyi iş yapan bir sanatçıyı destekleyerek) ve platforma zarar veren uygulamaları teşvik ederek (ör. Trolling) katılımcıların davranışlarını geliştirebilir. Blockchain'in değişmezliği ve güvenilirliği, bu olumlu teşvikleri maliyet etkin ve verimli bir şekilde oluşturmak için kapıları açıyor.

Sanatçılar Hayranlarına Saygı Gösterirken Haklarını Korumak için Etkili Araçlardan Yoksun

İçerik oluşturucular ve finansörler arasındaki hak anlaşmazlıkları, içerik oluşturucuları çubuğun kısa ucuyla bırakabilir. Örneğin, Spotify gibi akış platformları yöneticiler için kâr sağlar ve hayranlar için uygun fiyatlıdır ancak yasal olarak sanatçıların hakları ciddi anlamda korunmaz, kopyalanabilir.

Birçok endüstri, önemli sözleşmeleri ve anlaşmaları anma, koruma ve yönetme söz konusu olduğunda Blockchain'in vaadini gerçekleştirmiştir. Tedarik zinciri, muhasebe ve tıp gibi kayıt tutma endüstrileri zaten bir Blockchain'in operasyonlarını geliştirdiğini buluyor.

Bir Blockchain Devrimi


Bu, Blockchain'in eğlence endüstrisinin kusurlarını nasıl geliştirebileceğinin tam bir açıklamasından çok uzaktır - ancak bu teknolojinin nasıl dönüşümsel olabileceği hakkında bir fikir vermektedir. Bazı şirketler, Blockchain'i eğlenceye getirmek ve daha erişilebilir, çeşitli ve verimli eğlencenin yeni bir çağını başlatmak için çok çalışıyorlar. Merkezi olmayan bir ekosistem olan Filmio; içerik oluşturucular, hayranlar ve fon sağlayıcılar arasındaki etkileşimleri yönetmek için hayran kitlelerinin ve içerik oluşturucuların kendilerini duyurabileceği bir alanı teşvik ederek bir blok zinciri kullanır; yatırımcıların karar verme süreçlerinde kullanabilecekleri somut getiri verileri vardır. Bu demokratik platform, yeni nesil Blockchain tabanlı medyayı başlatabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version