Bitcoin İle Ödeme Nasıl Yapılır? (2020) 😎

BTC İle Ödeme Nasıl Yapılır? (2020)
Kriptosozluktv.com - Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 2020 yılında dünyanın dört bir yanındaki satıcılar tarafından yasal bir ödeme şekli olarak kabul ediliyor. Bu ayrıntılı makalede, 2020 yılında Bitcoin ile ödemeyi nasıl yapacağınıza yardımcı olacak ayrıntılı bir kılavuz seti sunacağız. Bitcoin ile yerli ve yabancı alışveriş yapabileceğiniz sitelerin listesi burada.

Şu anda, önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin'in piyasa değeri Coinmarketcap verilerine göre 175 milyar ABD dolarının üzerindedir. Bazı kripto para uzmanları Bitcoin (BTC)'in bir ödeme aracı olarak değil, bir değer deposu olarak iyi olduğunu söylemekte, ancak bu tamamen doğru değil. Bitcoin başarılı bir şekilde çalışmak için tüm özelliklere sahip; ödeme araçları ve dünyadaki birçok satıcı da buna inanıyor.

Ödeme aracı olarak Bitcoin
Bitcoin (BTC) ödeme yöntemi olarak kullanmaya başlamak için ilk gereksinim bir Bitcoin cüzdanı açmaktır. BTC cüzdanınızı bir banka gibi düşünün. Daha doğru tabirle kişisel bankanız olarak çalışacaktır. Bitcoin (BTC)'de bir şey için ödeme yapmanız gerektiğinde, Ürün karşılığı kadar Bitcoin'i kullandığınız cüzdandan (wallet) ödemek istediğiniz kişiye aktarmanız gerekir. Bitcoin cüzdanınızı oluştururken aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz:

Masaüstü Cüzdan
Mobil Cüzdan

Bir bitcoin cüzdanı oluşturduktan sonra, Bitcoin'lerinizi bu cüzdana aktarmanız gerekiyor. Bitcoin (BTC)'i birçok farklı satın alabilirsiniz. Bunun için en güvenli ve ideal yol borsalar olacaktır.

Bitcoin satın almak için bir kripto para borsasına kaydolmanız gerekir. Bazı borsalardan Türk Lirasıyla kredi kartınızı veya başka bir ödeme yöntemini kullanarak Bitcoin satın alabilirsiniz. Biraz Bitcoin satın aldıktan sonra, bunları önceki adımda oluşturduğunuz cüzdanınıza aktarabilirsiniz.

Not: Ödeme yaparken her zaman ödeme penceresinde gösterildiği gibi tam Bitcoin tutarını girmeyi ve tam olarka bu tutarı göndermeyi unutmayın.

Bitcoin ile ödeme nasıl yapılır?

Cüzdanınızda bir miktar Bitcoin bulunduktan sonra, Bitcoin'i bir ödeme şekli olarak kabul eden bir web mağazasına gidin "Bitcoin ile alışveriş yapabileceğiniz siteler" ve satın almak istediğiniz bir ürünü sepetinize ekleyin. Ürünü sepetinize ekledikten sonra ödeme seçeneklerinden "Bitcoin ile Öde"yi seçin. Size o an Bitcoin anlık kurdan eşdeğer fiyat verilecektir.

Bitcoin kullanarak ödeme yapmanın ilk seçeneği, QR kodunu tarayarak göndermek. Zorunda olduğunuz Bitcoin miktarınızı yazmayı unutmayın. Masaüstü cüzdanını kullanıyorsanız, "Bitcoin Client'ı kullanarak öde" ye tıklayın, bu cüzdanınızı açar ve bir ödeme oluşturur.

Manuel olarak ödeme adımları:

Ayrıca, Bitcoin'lerle ödeme yapmak ve manuel ödeme başlatmak için bir web cüzdanını da kullanabilirsiniz.
 
Manuel ödeme:
Bitcoin adresini ödeme penceresinde gösterildiği gibi kopyalayın. "Adresi doğru kopyaladığınızdan her zaman emin olun.Adresi cüzdanınızdaki "gönder" sütununa yapıştırın. Ödemeniz gereken Bitcoin miktarını kopyalayın ve miktarı cüzdanınıza yapıştırın. Gönder butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar! 💪

Sonuç

Bitcoin ile ödeme yapmak ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak endişelenmeniz gereken bir şey değil. Uyarı: Bitcoin ile işlemler geri döndürülemez olduğundan ekstra dikkatli olmalısınız. Önde gelen kripto para birimi son on yılda çok yol kat etti ve birçok kripto para uzmanı, ana akımın Bitcoin (BTC)'i benimsenmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version