Vodafone, Libra'dan Ayrıldı!


Facebook, geçen yıl duyurduğu kripto para birimi projesi olan Libra'ya birçok köklü şirketler destekte bulunmuştu. Uber, Visa, MasterCard, PayPal gibi şirketlerden zamanında destek alan Libra'dan bu sefer de Vodafone'un ayrılacağı bildirildi.

Telekom devi Vodafone, 21 Ocak 2020 tarihinde bir bildiri aracılığıyla Facebook'un Libra projesinden ayrıldığını duyurdu. Vodafone basın sözcüsünün yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu.

Vodafone şirketi, Libra Derneği'nden çekilme kararı aldı. En başından beri Vodafone'un arzusu finansal katılımın genişletilmesine gerçek bir katkıda bulunmak olduğunu ifade ediyorduk. Bu hedefe tam olarak bağlıyız ve çabalarımızı M-Pesa'ya odaklayarak daha fazla katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Libra projesinin gelişimini izlemeye devam edeceğiz ve gelecekteki yeni olası işbirliklerini de göz ardı etmeyeceğiz.


M-Pesa, Kenya merkezli bir uygulama. Vodafone ile işbirliği yapan Safaricom tarafından geliştirilen bir Afrika mobil ödeme platformudur.

Facebook, Libra kripto para birimi için teknik raporu yayınladıktan hemen sonra, proje düzenleyici ateş altına girdi ve sonuçta projenin ilerlemesini durdurdu. 2019'un ikinci bölümünde, birçok ana akım dev, kripto para projesinin arkasındaki ana varlık olan Libra Derneği'nden ayrılmaya karar verdi.

Ekim 2019'da, Visa, Mastercard, eBay ve PayPal dahil olmak üzere derneğin birçok yüksek profilli şirketi projeden ayrılmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version