Telegram: "Apple'ın iCloud'u Artık Bir Gözetim Aracı"

Kriptosozluktv.com - Bizlerin de başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasını takip etmek için aktif şekilde kullandığımız ve dünyanın önde gelen mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Apple'ın bulut hizmeti olan iCloud'un "artık resmi olarak bir gözetim aracı" olarak kullanıldığını ifade ediyor.

21 Ocak 2020 tarihli Reuters raporuna atıfta bulunan Durov, özel mesajları saklamak için iCloud'a dayanan WhatsApp gibi uygulamaların "sorunun bir parçası" olduğunu iddia ediyor. Telegram CEO'su 21 Ocak'ta resmi Telegram kanalında şu ifadelerde bulundu:

iCloud, resmi olarak bir gözetim aracı olarak kullanılıyor. WhatsApp gibi kullanılan uygulamalardaki özel mesajları saklamak iCloud'da saklamak ve ona güvenmek sorunun bir parçasıdır.

Apple, iCloud İçin Uçtan Uca Şifreleme Planlarından 2 Yıl Önce Vazgeçti

Telegram CEO'su Durov'un gönderisinde, Apple'ın iPhone kullanıcılarının cihazlarının iCloud'daki yedeklemelerini tam olarak şifrelemesine izin vermek için planlarını 2 yıl önce bıraktığını ifade etti. Reuters'un raporuna göre, FBI'ın böyle bir özelliğin araştırmacılara zarar vereceğini ifade etmesinden sonra Apple, uçtan uca şifreleme planlarından vazgeçti. Konuyu bildiği iddia edilen altı isimsiz kaynağa atıfta bulunan rapor, Apple'ın 2 yıl önce uçtan uca şifreleme planlarını bırakmak zorunda olduğunu, ancak konunun bildirilmediği ifade ediliyor. Apple'ın şifreler gibi en hassas kullanıcı bilgilerinin bir kısmını korumaya odaklansa da WhatsApp, iMessage gibi mesajlaşma uygulamalarında kullanıcıların yedek metinleri Apple çalışanları ve yetkilileri tarafından kullanılabilir durumda olduğu iddia edildi.
ABD Başkanı Donald Trump'tan Apple'a Sert Sözler

ABD Başkanı Donald Trump 14 Ocak 2020 tarihinde Apple'a Twitter üzerinden ağır sözlerde  bulundu. Donald Trump'ın ifadeleri şu şekildeydi:


Biz Apple'a ticaret ve diğer konularda sürekli destek oluyoruz. Ama Apple; katiller, uyuşturucu satıcıları ve diğer şiddet suçu işleyen kişilerin telefonlarının kilidini açmıyor. 

Telegram, Yasal Gizlilikle Mücadele Baskısına Direniyor

Telegram, kendisini Facebook ve Google gibi büyük teknoloji devlerine karşı çıkan, gizlilik için küresel bir savaşçı olarak konumlandırdığından, Durov'un son iddiaları şirketin "gerçek gizliliği" sağlamaya odaklanmasını güçlendiriyor. 2013 yılında başlatılan Telegram, güvenli olmayı amaçlayan bulut tabanlı bir elçidir. Şifreleme, kullanıcıları pazarlamacılar, reklamverenler ve yetkililer gibi üçüncü taraflardan korumakta.

Bizi Telegram'da Takip Etmeyi Unutmayın! 😊
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version