Telegram'a Ait Kripto Para Projesi Hakkında Açıklama!

Telegram'ın Amerikalı kurum SEC tarafından ertelenen kripto para projesi, büyük bir değişim yaşıyor. Telegram tarafından yapılan açıklamada proje hakkında merak edilen birçok konuyu yanıtlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyon (SEC) geçtiğimiz hafta Telegram'ın yaptığı ICO'nun finansal detaylarının paylaşılmasını istemişti. Bunu reddeden Telegram, olaydan birkaç gün sonra ise projeye yönelik büyük değişiklikler içeren bir basın açıklaması yayınladı.

Daha önce bu konuda kapsamlı bir açıklama yapmayan Telegram, TON Blockchain ağının ve Gram tokenlerinin “bütün yasalar ve düzenlemeler ile uyumlu” bir şekilde kullanılabilmesi ve piyasaya sürülebilmesi için bu duyurunun gerekli olduğunu belirtti.

Gram Token'leri "Henüz" Alınıp Satılamamaktadır

Bazı internet sitelerinin, henüz satış başlamasa da Gram tokenlerini satmaya çalıştığını tespit eden Telegram, bu kişi veya kurumların kendileri ile ilişkili olmadığını ve Gram tokenlerinin henüz ihraç edilmediğini açıkladı. Tokenlerin piyasaya sürüleceği TON Blockchain ağının bile hâlâ beta versiyonunda olduğunu belirten ekip, ancak bundan sonra ön satış gibi süreçlerin başlayacağını ifade etti:

Gram tokenleri henüz mevcut değil ve kimse biz TON Blockchain ağını duyurmadan bunları alıp satamaz. Dolandırılmayın!

TON Merkeziyetsiz Olacak

Yetkililer, Telegram'ın TON Blockchain ağına herhangi bir katkıda bulunma sözü vermediğinin altını çizdi. Asıl amacın üçüncü partiler ve taraflar tarafından korunan, geliştirilen bir ekosistem kurmak olduğunu belirten Telegram yönetimi, durumu şu şekilde özetledi:

Biz herkes için merkezsiz bir platform üretiyoruz. Bu piyasaya sürüldüğünde Telegram bunun için herhangi bir uygulama üretme veya platformu koruma ile sorumlu olmayacak. Asla böyle bir şey yapmamamız da olasılıklar dahilinde.

Telegram, TON'u Kontrol Edemeyecek

TON Blockchain ağının kodunun her zaman açık kaynaklı olacağı ve şeffaf bir şekilde görüntülenebileceği açıklandı. Blokchain ağı piyasaya sürüldükten sonra Telegram'ın da ağdaki herkesle aynı pozisyonda olacağı teyit edildi. Ne Telegram'ın ne de başka bir kurumun ağda kontrol sağlayamayacağı belirtilen açıklamada, önemli noktalara değinildi:

Telegram blockchain ağını ve ekosistemi kontrol edemeyecek. Bunu, gökdelen tasarlayan bir mimarın, bina bittikten sonra bunun içinde veya dışında olanlara müdahale edememesi durumuna benzetebiliriz.
Gram Tokenleri Zengin Olmanıza Yardımcı Olmayacak

Belki de SEC tarafından en çok önem verilen noktaya da değinen Telegram yönetimi, Gram'ın herhangi bir kâr umudu ile alınmaması gerektiğini belirtti. Gram tokenlerinin TON ekosistemi içerisindeki kullanıcılar arasında bir değiş tokuş aracı olarak tasarlandığını belirten ekip, bunların yatırım aracı olmadığını ifade etti:

Gelecekte Gram satın alacak olursanız, bu sizin "Telegram'dan bir parçaya sahip olduğunuz" anlamına gelmeyecek. Gram tokenleri sahiplerine herhangi bir özel hak sunmuyor.

Telegram buna ek olarak kripto para alım satımının riskli olduğu ve bunların zamanla zarar bile ettirebileceği uyarısında bulundu.

Son olarak Telegram'ın TON Wallet isimli cüzdanının uygulamadan bağımsız bir şekilde piyasaya sürüleceğini de açıklayan yönetim, birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı. İlerleyen tarihlerde TON Wallet'ın Telegram mesajlaşma hizmeti ile entegre edilebilme ihtimali olduğu belirtilse de bunun için yasaların ve resmî makamların onayının gerektiği ifade edildi.

Telegram'dan bizi takip etmeyi unutmayın!

Telegram Haber: https://t.me/KriptoSozlukTVHaber
Telegram Kripto Sözlük: https://t.me/KriptoSozlukTV
Telegram Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri: https://t.me/KriptoSozlukTVPiyasaMuhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version