SEC'ten 30 Milyon Dolarlık Sahte ICO Tespiti ❗❗❗

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, hileli bir kripto para teklifi (ICO) yoluyla 30 milyon dolardan fazla para toplayan bir grup kişiyi suçladı.

12 Ocak 2020 tarihli basın açıklamasına göre SEC, federal menkul kıymetler yasalarının dolandırıclıklık karşıtı ve menkul kıymetler tescil hükümlerini ihlal eden Boaz Manor, iş ortağı ve iki şirket CG Blockchain Inc. ve BCT Inc. SEZC'yi mahkum etti. Manor, Kanada ve İsrail'in çifte vatandaşı.

Varlıkların, Blockchain'deki işlemleri kaydetmek için hedge fonları test teknolojisini başlatmak amacıyla yürütülen hileli bir ICO'da 30 milyon dolardan fazla topladığı iddia ediliyor.

Bir "Blockchain Terminali" Geliştirmek İçin

SEC'in şikayeti, Ağustos 2017 ve Eylül 2018 arasında sanıkların, finansal riskten korunma fonları için teknolojiler geliştirmek amacıyla dijital varlık teminatlarını teşvik ettiklerini ve sattıklarını ifade ediyor. Manor, kendisini şirketi yönettiği iddia edilen İsrail vatandaşı New Jersey merkezli ortağı Edith Pardo'nun bir çalışanı olan "Shaun MacDonald" olarak yanlış tanıttı.

O sırada sanıklar, Blockchain'deki işlemleri kaydetmek için 20 hedge fon test teknolojisine sahip olduklarını iddia ederken, aslında bunu kullanmayan birkaç fona sadece bir prototip gönderdiler. Konuyla ilgili yorum yapan SEC’in Piyasa İstismarı Birimi başkanı Joseph G. Sansone şunları söyledi:
Şikayetimizde iddia edildiği gibi, Manor'in kimliğini ve suç tarihini gizleme konusundaki zalim planı, yatırımcıları temel bilgilerden mahrum etti ve sanıkların yatırımcıların ceplerinden 30 milyon dolardan fazla para almalarına izin verdi.
SEC'in Gereksinimleri

Ayrıca bugün, ABD New Jersey Bölge Savcılığı, paralel bir eylemde Manor ve Pardo'ya karşı suç duyurusunda bulundu.

SEC bu nedenle yasadışı yollardan elde edilen kârların yanı sıra faiz, cezalar ve ihtiyati tedbirlerin yanı sıra Manor ve Pardo'nun halka açık şirketlerin memuru veya yöneticisi olarak hareket etmesini ve gelecekteki menkul kıymet tekliflerine katılmasını engelliyor.

Manor, 2012 yılında Kanada'da kurduğu Toronto merkezli bir hedge fonundan 106 milyon dolar fon aldığı için dört yıl hapis cezası aldı. Kanada fonunun 26.000 yatırımcıdan zirvede 800 milyon dolarlık yönetim altındaki varlıklara sahip olduğu bildirildi.

14 Ocak'ta SEC, Yatırımcı Eğitimi ve Savunuculuk kanadından bir uyarı göndererek vatandaşları ilk kripto para tekliflerine karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version