PwC ile ChainSecurity Arasında Akıllı Sözleşme Ortaklığı!

Akıllı sözleşme denetim ekibi ChainSecurity, küresel denetçinin sunduğu hizmetleri geliştirmek için Big Four denetim firması PwC'nin İsviçre şubesiyle ortaklık kurdu.

Bir PwC sözcüsü hiçbir satın alma işleminin yapılmadığını ve birden fazla ChainSecurity ekibinin firmaya katıldığını açıkladı.

El Ele

5 Ocak'ta firma tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, PwC, ChainSecurity ekibiyle firmanın “akıllı sözleşme denetiminde dünyanın lideri” olmasını umuyor. PwC İsviçre ve Avrupa risk denetleme başkanı Andreas Eschbach yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:


PwC İsviçre'nin ayrılmaz bir parçası olarak, ChainSecurity ekibi, akıllı sözleşmelerin ve blockchain platformlarının teknik denetimleri de dahil olmak üzere PwC İsviçre blok zinciri denetlemelerini hızlandırmaya odaklanacak ve bu da kripto varlıkları olan müşteriler için riskten korunma hizmetlerini riske atacak.

PwC’nin yöneticisi ve dış iletişim ekibinin lideri Konradin Krieger, gerçek bir satın alma gerçekleşmediğini açıkladı ve “ChainSecurity'nin temel dağıtım ve geliştirme ekiplerinin PwC İsviçre'ye katıldığını” ifade etti.

Krieger, Chainsecurity COO'su Matthias Egli ve CTO Hubert Ritzdorf'un birlikte firmanın Akıllı Sözleşme Güvence ekibine liderlik edeceğini belirtti. Ayrıca şunları söyledi:

Blockchain daha da yaygınlaştıkça pazar taleplerinin hızla artmasını bekliyoruz ve ChainSecurity ekibini getirdiği gibi, blockchain çevresindeki yeteneklerimizi pazarın önünde olduğumuz bir şekilde geliştirmeye çok yatırım yapıyoruz. Piyasanın geliştiğini gördüğümüze göre bu ihtiyaçları tahmin etmek için ekibi büyütmeye devam edeceğiz.

ChainSecurity’in ekibinin PwC tarafından nasıl istihdam edileceği sorulduğunda, Krieger firmanın müşterilerinin iki şirketi birleştirerek sağlanabilecek teknik ve yasal becerilerin bir kombinasyonuna ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

ChainSecurity daha önce sadece teknik uzmanlıklarını sunabilse de, PwC İsviçre ile bağlantılı olarak müşterilerine daha kullanışlı ve daha tutarlı bir hizmet sunabiliyorlardı. PwC'nin veri gizliliğinden KYC / AML'ye uygunluktan çok daha fazlası olan düzenleyici kaygılarla ilgili geniş yetkinlikleri, yeni ortak ekibin daha geniş ve daha kapsamlı hizmetler sunmasını sağlıyor.

Ekip

Resmi web sitesine göre ChainSecurity, ETH Zürih üniversitesinin ICE merkezi blockchain güvenlik laboratuvarından ayrıldı ve büyük blockchain projelerinden şimdiye kadar 1 milyar doların üzerinde fon sağladı. Ekip, siber güvenlik, program analizi ve makine öğrenimi tecrübesi ile ETH Zürih'ten doktora ve mezunlardan oluşmakta.

Basın bültenine göre ChainSecurity 75'ten fazla blockchain şirketi ile işbirliği yaptı. Ekip ayrıca bir Ethereum güncellemesinde bir güvenlik açığı keşfetti. Keşif, geliştiricilerin hard forkları ertelemesine ve güvenlik açığının blok zincirine eklenmesini önlemeye neden oldu.
Akıllı Sözleşmelerin Vaadi

Akıllı sözleşmeler, potansiyellerine ilişkin daha geniş bir kabul ve sürekli artan beklentiler görmektedir. Geçen ay, etkinlik biletleri dağıtım devi Ticketmaster'da blockchain ürünlerinin başkan yardımcısı, akıllı sözleşmelerin bilet endüstrisine getirebileceği değeri tartıştı. O sırada, firmanın 400-500 milyon akıllı sözleşmeli akıllı bileti desteklemek istediğini belirtti.

Yine de, kusurlu bir akıllı sözleşmenin kullanılmasının ne kadar felaket olabileceği göz önüne alındığında, bu tür sözleşmelerin güvenliğine çok dikkat edilmektedir. Bilinen bir örnek Haziran 2016'da akıllı bir sözleşme güvenlik açığıyla çalınan yaklaşık 60 milyon dolarlık kripto varlığını gören DAO hırsızlığıdır.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version