LinkedIn: Blockchain 2020'de En Çok Talep Edilen Mesleklerden Olacak!

Profesyonel sosyal ağ LinkedIn'in eğitim iştiraki tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Blockchain 2020'de en çok talep gören meslek alanı olacağı açıklandı.

LinkedIn'in yıllık en çok talep edilen zor beceriler listesine yeni gelen blockchain, 1 Ocak'taki LinkedIn Learning blog yayınına göre, şimdi 2020'de en çok ihtiyaç duyulan becerilerin başında geliyor.


Blockchain, 2020'de Bulut Bilişim ve AI'yı Aşacak

2019 yılında, beceri olarak blockchain, bulut bilişim, analitik akıl yürütme, yapay zeka (AI) ve kullanıcı deneyimi (UX) tasarımı dahil olmak üzere büyük zor becerilerin üstesinden geldi ve 2020'de küresel işverenler arasında talep edilen bir numaralı zor beceri oldu.

Buna karşın, LinkedIn Learning for 2019 için sağlanan benzer beceriler listesi, blockchain teknolojisini hiç içermiyor. “2019'da En Çok İhtiyaç Duyulan Beceriler- Ve Nasıl Öğrenilir” başlıklı liste, bulut bilişimini o yılın en çok talep gören becerisi olarak görüyor. Sırayla, 2019'daki diğer en zor beceriler AI, analitik akıl yürütme, insan yönetimi ve UX tasarımını içeriyordu.

Haberde belirtildiği gibi, son çalışmada talep, arzlarına karşı yüksek talep gören beceriler analiz edilerek tanımlanmış durumda. Özellikle talep, en yüksek oranlarda çalışan kişilerin LinkedIn profillerinde listelenen beceriler belirlenerek ölçüldü.


Linkedin: Blockchain Vaadi Çok Büyük

Blog yazısında Linkedin, Blockchain teknolojisinin muazzam potansiyelini, her türlü işlemin maliyet ve zaman açısından verimli, güvenli ve merkezi olmayan bir izleme yöntemi sağlama açısından özetledi.

LinkedIn daha önce blockchain gibi dağıtılmış defter teknolojilerinin önemini belirtmişti. 2019'un başlarında, LinkedIn Asya Pasifik raporu, düzenli özelliği "Becerilerin Geleceği" kapsamında önümüzdeki yıllarda en çok talep edilen beceriler arasında blok zincirini listelemişti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version