Kamboçya Ulusal Bankası Merkezi Kripto Parasını Çıkarmaya Hazır!

Kamboçya Kripto Para
Kamboçya merkez bankası bu yıl ulusal kripto para birimini piyasaya sürmek üzere. Kamboçya Ulusal Bankası genel müdürü, sistemin mali çeyrekte faaliyete geçeceğini ifade etti.

Kamboçya Ulusal Bankası, merkezi kripto para birimini oldukça uzun bir süredir test ediyor ve şimdi halka sunmaya hazır durumda. Kamboçya Ulusal Bankası genel müdürü 
Chea Serey, artık hazır olan sistemin mevcut çeyrekte faaliyete geçeceğini söyledi.

"Kamboçya için ulusal ödeme geçidi."

Che Serey ulusal kripto para birimi Bakong'u Kamboçya için ulusal ödeme geçidi olarak nitelendirdi. Bakong'un, Kamboçya'daki ödeme alanındaki tüm oyuncuları aynı platform altına getirmede merkezi bir rol oynayacağını ve bu da  kullanıcıların, bankaları ne olursa olsun birbirlerine ödeme yapmasını kolaylaştıracağını söyledi. Banka, Bakong sistemi üzerinden sınır ötesi ödeme yapmayı umuyor.

Ödemeler tamamen izlenebilir olacaktır.

Phnom Penh Ticaret Bankası Başkanı Shin Chang Moo, konuşlandırmanın son aşamalarında olduklarını bildirdi. "Beklenenden biraz daha uzun sürdü; sistemin kullanıcılar için olabildiğince faydalı ve kullanışlı olmasını sağlıyoruz" şeklinde ifadelerde bulundu. PPC Bank, Bakong'un gelişimine yardımcı olan üyelerden biri. Shin Chang ayrıca merkezi kripto para biriminin spekülasyon olasılığını ortadan kaldıracağını ve her işlemin tamamen izlenebilir olacağının da altını çizdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version