İran'ın Düşük Elektrik Maliyetleri Kripto Madenciliği Endüstrisine İtiyor

İran'ın Düşük Elektrik Maliyetleri Kripto Madenciliği Endüstrisine İtiyor
İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, kripto para madenciliği birimleri için 1000'den fazla lisans verdi. Yetkililer, elektrik oranlarının değiştirilmesinin kripto para madenciliği endüstrisini artırmaya ve daha fazla gelir elde etmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Financial Tribune raporuna göre, İran hükümeti kripto para madenciliği için 1000'den fazla lisans verdi. Şu anda, İran genelinde birkaç büyük kripto para madenciliği tesisi çalışıyor, ancak elektrik maliyeti küçük oyuncuların pazara girmesini de engelliyor.


"Kripto madenciliği ekonomiye 8.5 milyar dolar ekleme potansiyeline sahip."

İran'ın BIT Lonca Teşkilatı'ndan bir yetkili olan Amir Hossein Saeedi Naeini, çalışmalarının kripto para madenciliği endüstrisinin ekonomiye 8.5 milyar dolar ekleme potansiyeli olduğunu ifade etti. Ayrıca, elektrik oranının düşürülmesinin kripto para madenciliği endüstrisini daha da artırabileceğini ve daha fazla gelir elde edebileceğini önerdi. Şu anda, toplam kripto para madenciliğinin %65'i Çin'de gerçekleşiyor.

İran, yasadışı çalışan kripto madencilerini yakalamak için bir ödül yasası getirdi.

Kasım 2019'da İranlı yetkililer, yasadışı çalışan ve elektriği izinsiz kullanan kripto para madencilerini yakalamak için bir ödül yasası getirdi. Bu yasaya göre, yasadışı yollarla elektrik kullanan kripto para madencilerini açığa çıkarmaya yardım eden kişi, ulusal elektrik şebekesine verilen hasarın %20'sine kadar ödüllendirilecek.

İran Enerji Bakanlığı ayrıca, her KWh için elektrik ihracatının ortalama fiyatının 9.650 rial (0.08 $) olacağını açıkladı ve kripto para madencileri tarafından tüketilen elektriğin fiyatını hesaplamak için bir temel olarak kullanılacak.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version