Hindistan'dan Dijital Rupi Hamlesi!


Hindistan Merkez Bankası kripto para birimi için yasal statüyü resmi olarak onaylamasından 1 hafta sonra, Blockchain ile ilgili ulusal bir taslak olarak resmi bir dijital rupi için bildiri yayınladı.

Hindistan Blockchain Teknolojisini Önemsiyor

Yerel basının yaptığı haberlere göre, Hindistan'daki Ulusal Akıllı Yönetim Enstitüsü (NISG) Blockchain hakkında Hindistan'da dağıtılmış defter teknolojisi ve kripto para ekosisteminin anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla bir strateji paylaştı.

Blockchain'in Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda öncelikli bir konu olduğunu ve burada bir araştırmanın küresel GSYİH'nın %10'unun 2027 yılına kadar DLT'de depolanacağını önerdiğini belirtti.

Stratejinin detaylarına bakıldığında, Hindistan'ın 2025 yılına kadar yenilik ve eğitim, ticarileştirme; Blockchain ve kripto para teknolojisinin benimsenmesi için Hindistan'ın önde gelen ülkelerden biri olmayı hedeflediğini gösteriyor.

Belge aynı zamanda hükümet ve RBI arasındaki işbirliği yoluyla Hindistan için resmi bir kripto para biriminin geliştirilmesini önermekte.

Çin'den sonra Hindistan'da Kripto Parasını Çıkarmak İstiyor!

Çin merkez bankası kendi CBDC'sini geliştirmeyi başaran pek çok bankadan biridir. Avrupa bankaları bekliyor olsa da Çin şu anda en ileri ülke durumunda. ABD ise hala kendi bürokrasisinin üzerinde tökezlediği için bu kripto para yarışında hiçbir yerde konumlanamıyor.

Ulusal taslak, yasaların ve yönetmeliklerin teknolojinin kendisine değil, bir Blockchain tarafından gerçekleştirilen işlevlere dayanması gerektiğinin altını çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir habere göre, Hindistan'daki resmi düzenleyiciler, yurt dışında kripto para borsalarını kullanmalarını sağlayabilecek vatandaşların ülke dışında yılda 250.000 dolara kadar işlem yapmasını sağlayan sermaye kontrollerini gevşeteceklerini ifade ettiler.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version