Her Bitcoin Yatırımcısının Bilmesi Gereken 5 Ayı Göstergesi

Birçok tüccar, bir varlığın fiyat hareketinin her iki tarafında da pozisyon almaktan hoşlanır. Ancak yükseliş ve düşme eğilimlerinde pozisyon almak için çeşitli mum modellerinde bulunan pozitif ve negatif sinyallerin farkında olunması çok önemlidir. Mumları nasıl yorumlayacağınızı bilmek, çeşitli teknik analiz göstergeleri tarafından sağlanan sinyale ve kripto paranın izleyebileceği yola bakış sağlar.

İşte her yatırımcının bilmesi gereken 5 ayı odaklı mum göstergesi

Tweezer Top

Tweezer altında olduğu gibi, tweezer üstünde de alıcıların gücünün bittiğini ve yükseliş trendinin yaklaşan ucunu gösteren bir trend tersine dönüş modelidir.
Bu modelde, her iki mum aynı yüksek ve alternatif renklere sahip olacak. Sol mum yeşil ve yükseliş trendine devam edecek ve aşağıdaki mum (kırmızı) zayıflık gösterecektir.

Çoğu zaman, her iki mumun gerçek vücut uzunluğu aynıdır, ancak sol (yeşil) mum gövdesi sağ mumdan daha uzun olduğunda daha fazla onay gelir.

Bu paterni gözlemlerken, yatırımcılar tipik olarak oluşumunun yüksek veya kilit direnç veya eğilim çizgisine yakın bir piyasaya karşılık gelip gelmediğini görmek ister.

Three Black Crows

Three Black Crows (Üç Kara Karga) deseni Three White Soldiers (Üç Beyaz Asker) formasyonunun tersidir. Patern, güçlü bir geri dönüşün yapım aşamasında olduğunu ve aşağı doğru uzun dalgalı üç mum tarafından tanındığını gösterir.
Diyagramda gösterildiği gibi, her günün açılışı bir önceki kapanıştan biraz daha yüksektir, ancak fiyat her gün daha düşük seviyelerde kapanır. Deseni doğrulamak için, son iki mumdan önceki mumun gerçek gövdesinde açılmalı, ancak daha düşük olmalıdır.

Three Inside Down

Three Inside Down (Üç İçten Aşağı) deseni bir yükseliş trendinin hemen üstünde bulunabilir ve bir tersine dönüşün doğru olduğunu gösterir. Şamdan deseninin ilk mumu yükseliş trendinin tepesine ulaşan uzun bir yükseliş (yeşil) olarak gösterir. Daha sonra aşağıdaki mum gövdesi ilk mumun ortasına düşer.
Üçüncü şamdan, ilk şamdanın gerçek gövdesinin altında kapanır; bu, satıcıların varlığın fiyatını kontrol altına aldığını doğrular. Three Inside Down deseninin onaylanmasını beklemek yerine, birçok tüccar orta (2.) mum çubuğunun iç çubuk mumunu fiyatın tersine dönebileceğine dair kararsızlık ve ipucu işareti olarak yorumlar.

Yatırımcılar, yükseliş eğiliminin tükenmeye ulaşıp ulaşmadığını belirlemek için hareketli ortalama yakınsama Iraksama (MACD), göreceli güç endeksi (RSI) ve üstel hareketli ortalamalar gibi diğer göstergeleri de gözlemleyeceklerdir.

The Bearish Advance Block

The Bearish Advance Block (Ayı Avans Bloğu), kripto para birimi fiyat aksiyon grafiklerinde sıklıkla görülür ve tüm traderların aşina olması gereken bir mum kalıbıdır.
Özetle, fiyat yükselmeye devam ettikçe, desen yükseliş eğilimi içinde zayıflık gösterir, ancak her mum çubuğunun gerçek gövdeleri kısaldıkça kısalır. Bu da ivme kaybını ve tüccarların kararsızlığını arttırır.

Diyagramda gösterildiği gibi, alıcılar her şamdanın daha yüksek bir yüksekliğe ve fiyatın her gün daha yüksek kapanmasına neden olmasından sorumludurlar. Ancak her bir mum çubuğunun fitili, gerçek bedenler kısaldıkça uzar. Her günlük kapanış arasındaki mesafe de kısalır.

Bearish Breakaway

Bearish Breakaway (Ayı Kırılması) paterni, uzun bir yükseliş mum çubuğuyla başlayan kısa süreli bir geri dönüş sinyalidir. Aşağıdaki mum çubukları yukarı doğru devam eder ve üçüncü ve dördüncü gün boyunca devam edilir.
Tüccarlar için, yükseliş trendi ikinci günün boşluğundan sonra ivme kazanıyor gibi görünüyor, ancak üçüncü ve dördüncü şamdanın kısalığı ve her şamdan üzerindeki daha uzun gölgeler, yükseliş trendinin güç kaybettiğini gösteriyor.

Beşinci (son) şamdan, son üç şamdanın önceki kazançlarını temizleyen ve birinci ve ikinci mumlar arasında yaratılan boşluğun biraz üzerinde kapanan uzun bir düşüş tabanlı mum çubuğudur.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version