Güney Kore'de Kripto Paralara Vergi Devri!

Güney Kore Maliye Bakanlığı, kripto para işlemlerinden kazanılacak gelirlere %20 vergi uygulamayı planladıklarını açıkladı.

Yerel medyadan olan The Korea Times tarafından 20 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan bir rapora göre, bakanlığın gelir bürosuna kripto para birimi vergilendirmesini gözden geçirmesini tavsiye eden bir bildiri gönderdi. Korea Times, bakanlığın planını tamamlamadığını ismini açıklamayan bir hükümet yetkilisinden öğrenildiğini ve hükümetin kripto para gelirine %20 vergi uygulayabileceğini belirtti.

Bu ayın başından bu yana çıkan haberlere göre, Güney Kore vergilendirme konusunda birçok rapor yayınlandı ve Güney Kore Hükümeti bu konuda geri adım atmayacak gibi duruyor.


"Yeni vergi düzenlemesi çok önemli!"

Uzmanlara göre, hükümetin kripto para ticaretinden elde edilebilecek kazançları sermaye kazançları olarak değil "diğer gelirler" olarak sınıflandırabilecek. Diğer gelirlerin içerisinde daha önce eğitici, şans oyunları ve ödüllerden elde edilen kazançlar bulunmaktaydı.

Güney Kore’de kripto para birimlerinin vergilendirilmesi için bir şeye çok ihtiyaç var. Geçtiğimiz Aralık sonunda, Güney Kore kripto para borsası Bithumb, yasal bir dayanağı olmadığına inandığını düşündüğü 68.9 milyon dolarlık bir vergi faturası üzerinde idari dava açmayı düşündüğünü açıkladı. Bithumb, vergilendirmenin yanlış yapıldığı ve olayın mahkemeye taşınacağını duyurmuştu.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version