Fransa Merkez Bankası: Kripto Paralar Merkez Bankalarının Gündeminde!


Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhao, özel şirketler tarafından üretilmiş kripto paralar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto Paralar Merkez Bankalarının Gündeminde

François, Reuters haber ajansına verdiği bir röportajda önemli açıklamalarda bulundu. bir süredir ülkelerin merkez bankalarının önem verdiği konuların başında kripto paralar geliyor. Bazı bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilmek için ekipler kuruyor ve bazıları ise özel sektör çözümlerini kullanmayı tercih ediyor. Özellikle Facebook gibi büyük şirketlerin kripto para sektörüne adım atması, dikkatlerin bir anda bu alana çevrilmesine neden oldu. Ancak Fransa Merkez Bankası Başkanı François’e göre Facebook gibi özel şirketlerin kendi paralarını oluşturması, doğru bir uygulama değil.

François Özel Şirketlere Karşı Bir Tutum Sergiliyor

Fransa Merkez Bankası Başkanı Fronçois, yaptığı açıklamada kripto paralar ve hızla gelişen yeni teknolojileri eleştirdi. François Villeroy de Galhou, her geçen gün azalan nakit para kullanımına da değindi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Özellikle bazı Avrupa ülkelerinde nakit para kullanımının çok hızlı bir şekilde azaldığını gözlemlemekteyiz. Bu ülkelerden başta dikkat çekenleri ise İsveç ve Hollanda geliyor. İsveç ve Hollanda Merkez Bankaları vatandaşlarının bu sorununu çözebilmek adına nakit para ile aynı özellikler taşıyan kripto para üretme fikrini tartışıyorlar.
Açıklamasının devamında merkez bankaların geliştireceği kripto paraları destekleyeceğinin de altını çizen Fronçois, özel sektörün üreteceği kripto paralara da kesin bir dille karşı olduğunu ifade etti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version