Çin'in Kripto Parasının Çıkması An Meselesi!

Çin Halk Bankası, merkez bankasının "Dijital Para Elektronik Ödeme" (DC / EP) testinin bittiğini doğruladı.

DC / EP olarak adlandırılan Çin'in ulusal kripto para birimi Çin Halk Bankası tarafından başarıyla test edildi. Bununla birlikte, PBoC başkan yardımcısı Fan Yifei, kripto para birimini genel kullanıma sunmadan önce iyileştirilmesi gereken bazı özellikleri olduğunu ifade etti.


PBoC Nakit Parayı Kripto Para Birimi Aracılığıyla Değiştirmeyi Amaçlıyor!

Çin Halk Bankası, nakit parayı ulusal merkezi kripto para birimi ile değiştirmeyi amaçlıyor.. Bazıları ise Çin ulusal kripto para biriminin uluslararası ticaret için bir rezerv olarak Amerikan dolarıyla rekabet edebileceğini iddia ediyor. Çin kripto para biriminin lansmanı yaklaşıyor, ancak banka resmi lansmanın ne zaman yapılacağı konusunda belirli bir zamandan bahsetmedi. Yerel haberlere göre, araştırma ve test süreçleri neredeyse bitti ve PBOC merkez bankası yetkilileri, dijital RMB'nin "sürekli olarak başlatılmasını ve uygulanmasını teşvik edecek."


DC / EP, Çin'in Bitcoin'e Cevabı

Çin, Blockchain ve makine öğrenimi ve yapay zeka da dahil olmak üzere diğer yenilikçi teknolojileri benimseme konusunda belki de dünyada ilk ülke. Yine de bunun yanında Çin hükümetinin çıkaracağı kripto para biriminin arkasındaki niyeti sorgulanıyor. Potansiyel olarak kitle gözetimi için bir araç olarak kullanılabilir. Merkez bankası daha önce kitlesel gözetim olarak kullanmayacaklarını ve kullanıcılara "kontrollü gizlilik" sağlayacaklarını ifade etmişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version