Bitcoin'le 4 Milyar Dolar Aklamatan Suçlanan Alexander Vinnik Fransa'ya İade Edildi


Bitcoin aklamakla suçlanan Rus vatandaşı Alexander Vinnik, Yunanistan'dan Fransa'ya iade edildi. Alexander, bir kripto para değişim hizmeti kullanarak 4 milyar dolardan fazla para aklamakla suçlandı.

Tass raporuna göre, Wex Alexander Vinnik, Fransa'ya iade edildi. Vinnik, Temmuz 2017'de Yunanistan'da bir işte çalışırken tutuklandı. Avukatı 23 Ocak'ta gazetecilere verdiği demeçte, Vinnik'in şu anda Paris'teki Hotel-Dieu hastanesinde olduğunu söyledi.

Alexander Vinnik, 4 ila 9 milyar dolar aklamakla suçlanıyor.

Vinnik, üç yıl önce ABD'nin talebi üzerine Yunanistan'da gözaltına alındı ve burada, işlettiği BTC-e adlı bir kripto değişimi yoluyla 4 ila 9 milyar ABD doları aklamakla suçlandı. 19 Aralık 2019'da Yunan makamları Vinnik'i Fransa, ABD ve Rusya'ya iade etme kararı verdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version