ABD, Blockchain Teknolojisini Test Etti!

Hükümet gelirini yöneten ABD Hazine Bakanlığı, federal hibe ödemelerini izlemek için Blockchain teknolojisini test ediyor. Bakanlık, Hazine'deki yenilik programı yöneticisi Craig Fischer'ın Cuma günü Federal Computer Week (FCW) tarafından bildirildiği üzere, hibe alıcıları için Blockchain tabanlı bir akreditif için bir konsept programı kanıtı tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Deneme programı, rapora göre, federal rezervlerden hibelerden hibe para akışını izlemek için akreditifleri tokenlaştırıyor. tokenlaştırma, hibe alanın, hibe miktarının ve verildiği tarih gibi önemli tarihleri belirlemeye yardımcı oluyor. Hibe alıcılarının, tokenize bir akreditif almak için bir banka hesabıyla ilişkili bir elektronik cüzdanına sahip olması gerekiyor. Ancak erişimi sınırlı olacak.

Hazine Bölümü, Eylül ayından bu yana deneme programında San Diego Eyalet Üniversitesi, Duke Üniversitesi ve Ulusal Bilim Vakfı ile birlikte çalışıyor ve raporun bu ayın sonunda bitmesi bekleniyor.

Departman, operasyonlarını geliştirmek için ilk kez Nlockchain teknolojisini araştırmıyor. 2018 yılında, bilgisayarlar ve cep telefonları gibi fiziksel varlıkları yönetmek için bir Blockchain tabanlı prototip geliştirmek için bir pilot proje üzerinde çalışmıştı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version