2019 Yılının En Kötü Bitcoin Tahminleri 😇

Yıllardır kripto para endüstrisi yüksek dalgalanmalara ve volatiliteye eğiliminde. Aslında kimse önümüzdeki yıllarda, dakikalarda, saatlerde, günlerde, haftalarda ve aylarda neler olacağını net şekilde tahmin edemez.

Herkes Bitcoin (BTC) öleceğini tahmin ettiğinde, fiyatı neredeyse 20.000 dolar'a kadar yükselmişti. Aksine, insanlar 1 milyon dolara yükseleceğini düşünse de, Bitcoin 3200 dolar'a düştü.

2019 sona erdiğinde, Bitcoin'in fiyatı 7.300 dolar civarında seyrediyordu. Bu işaretin dışında, özellikle tahminlerine göre çok iyimser olan Bitcoin evangelistlerinden birçok tahmin geldi.

Mike Novogratz: 20 Bin Dolar

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz tarafından tahminde Bitcoin fiyatının 2019'un sonundan önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolar'a çıkacağını tahmin etti.

Novogratz'ın fiyat tahmininde iyimser olmasının ek nedenleri, Facebook'un Libra'sı ve Telegram'ın TON'unun piyasaya sürülme beklentisinin artmasıydı.

Alman Bankası BayernLB: 90 Bin Dolar

Çoğu zaman bankalar tarafından Bitcoin'in fiyat artışı lehine görüşler ortaya koymaz. Lakin, Münih merkezli, devlet bankası BayernLB, kripto para için büyük bir sıçrama öngördü. 1 Ekim'de yayınlanan bir raporda, Alman bankası, Bitcoin yarılanmasının etkilerinin henüz mevcut fiyat faktörlerine dahil edilmediğini öne sürdü.

Banka, başka bir değer varlığı deposu olan altının yüksek stok / akış oranını "binyıl boyunca zor yoldan" kazanmak zorunda olduğunu bile öne sürdü.

"Bitcoin için Mayıs 2020 stok / akış oranı modele dahil edilirse yaklaşık 90.000 USD'lik bir fiyat düşüyor. Bu, önümüzdeki yarılanma etkisinin yaklaşık 8.000 USD'lik mevcut Bitcoin fiyatında pek fiyatlandırılmadığı anlamına gelecektir.

Anthony Pompliano: 100 Bin Dolar

Morgan Creek'in kurucusu olan Anthony Pompliano'nun 100.000 dolarlık tahmini 2017'de Bitcoin (BTC)'nin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşmeden geldi. Daha sonra Bitcoin'in 3000 dolar'a kadar düşebileceğini, ardından 2019'dan itibaren yükselişe devam edeceğini söyledi ve öyle de oldu.

Bir Bitcoin patlaması için 100,000 dolarlık iyimserliği henüz yok olmadı. 2 Temmuz 2019'da BloxLive.tv ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin'in 2021'in sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. Tahmininin arkasındaki temel ölçütün Bitcoin (BTC) yarılanmasının Mayıs 2020'de - madencilik ödüllerinin yarı yarıya azaltılacağı zaman olduğunu vurguluyor.

Simon Peters: 100 Bin Dolar

26 Haziran'da eToro analisti Simon Peters, Bitcoin 11.800 dolar'a ulaştığında, 20.000 dolar'lık rekor bir rakama ulaşmanın 14 gün sürdüğünü fark etti. Tahminlerini aynı örüntüye dayandırdığında, Bitcoin'in bu yıl bile parabolik yörüngesine devam edeceğini varsaydı.

Bu ralliyi tüm zamanların en yükseğine ulaşandan ayıran şeyin, onun organik doğası olduğunu düşünüyordu. Son rallinin, Google'da "Bitcoin satın al" gibi terimlerle ilgili bir artışla birlikte pek çok yanlış bilgiyle desteklendi.

Pazara giren sermayenin, fonlarını daha önce stablecoinlere park etmiş olan kurumlardan ve yatırımcılardan geldiğine bakıldığında, yaklaşan boğa koşusunun bu yatırımcılar tarafından topraklanacağını varsaydı.

Bu faktörlere ek olarak, Bitcoin’in kazançlarının altcoin pahasına olacağını ve pazar hakimiyeti artmaya devam edeceğini bile önerdi. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında Peters, BTC fiyatlarının yıl sonuna kadar 50.000 dolar veya 100.000 dolar'a çarpabileceğini tahmin etmişti

Aşırı Yanlış Tahminler

Tim Draper: 250.000 ABD doları

Milyarder ve ünlü yatırımcı Tim Draper, Haziran 2014'te ABD Marshals Servisi tarafından ele geçirilen ve halka açık artırmaya çıkarılan yaklaşık 30.000 Bitcoin satın aldı.

Draper bir keresinde Bitcoin başına 250.000 dolarlık fiyat tahmininin "muhafazakar" olduğunu söyledi. Daha önceki fiyat tahmini, küresel kitle kabulü gibi faktörlere dayanıyor.

McAfee: 1 Milyon ABD Doları

Eksantrik yorumlar ve genel tahminler hakkında konuşurken, John McAfee buraya dahil edilmeli. 30 Eylül'deki bir Forbes röportajında, BTC öngörüsünün gelecek yıl sonuna kadar 500.000 dolara ulaştığı sorulduğunda, tahminini iki katına çıkardı.

Aynı röportajda, düşünce çizgisinin ardındaki akıl yürütme sorulduğunda, “Gerçek olalım, yedi milyonu sonsuza dek kaybedilmiş olan sadece 21 milyon Bitcoin var ve sonra Satoshi öldüğünde, birkaç milyon daha Bitcoin bulunuyor. ”

Kıtlık argümanı, klasik arz ve iktisat teorisine inanan insanlara hitap ediyor. Ancak, sıradan kullanıcıların çoğu için, sadece 800.000 Bitcoin cüzdanının 1 BTC'den fazla olduğu düşünüldüğünde, bu argüman temelsiz kalıyor. Bitcoin sahiplerinin büyük çoğunluğunun çok az Bitcoin’i bulunuyor.

Peter Schiff: 4.000 Dolar veya Daha Aşağısı

Eylül ayında, Bitcoin birkaç saat içinde 9.700 dolar'dan 8.000 dolar'a düştüğünde, uzun süredir Bitcoin şüphecisi Peter Schiff, bu büyük dökülmenin düşüşün sadece başlangıcı olduğunu iddia ederek, “Hızlı bir iniş için riskin 4000 dolar seviyelerine işaret ettiğini” belirtti.

Schiff'in eleştirileri, çoğu Bitcoin savunucusu için sürpriz olmadı. 31 Temmuz'da Pompliano'yu tartıştı. İkili, sosyal medyada daha önce gayri resmi olarak "Bitcoin ve Altınla ilgilim olarak" birçok kez karşı karşıya gelmişti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version