Satoshi Nakamoto Adıyla Alakalı Belgeler Ortaya Çıktı!

Kendisini Bitcoin (BTC)'nin mucidi olarak iddia eden Craig Wright, Satoshi Nakamoto takma adıyla ilgili bilgilerin olduğunu ifade ettiği belgeleri piyasaya sürdü.
Craig Wright, 19 Aralık 2019 tarihinde kripto para sektörününü önemli haber kaynaklarından olan Modern Consensus tarafından yayınlanan röportajda, 5 Ocak 2008 tarihli, dijital akademik makale veritabanı üzerinden JSTOR’daki bir makaleyi gösteren bir belgeyi yayınladı.
Makalenin içeriğinde, Tominaga Nakamoto isimli 1715 ve 1746 yılları arasında Japonya'da yaşamış olan biri yer alıyordu. Yayınlanan belgede el yazısı olarak şu yazılar dikkat çekmekteydi;
Nakamoto, Japon Adam Smith’dir. Dürüst Defter ve Mikro Nakit. Satoshi Akıllı Geçmiştir. Çok Zor Değil.

Japon Adam Smith = Nakamoto

Craig Wright, iddialı konuşarak Nakamoto adını, Tominaga Nakamoto‘dan esinlendiğini ileri sürdü. El yazısının anlamı ise Satoshi Nakamoto'yu birçok kişi tarafından modern ekonominin fikir babası olarak görülen Adam Smith ile kıyaslamakta. S. Nakamoto'nun ekonomik fikirlerinin, isim seçiminde bir etki edip etmediği konusunda sorulan soruya Wright şu şekilde bir cevap verdi:
Bir bakımdan, evet. Para ve dürüst para ile ilgili şeyler yazdı. Dönemin Şogun’u finansal kriz ve ekonomik tasarruf içerisindeydi. Nakamoto’nun tanımlandığı şekli sevdim. ‘Nakamoto karakter olarak neşeli ve sakin fakat sabırsızdı.’ ve sonra şöyle düşündüm: ‘Bu benim.'
Satoshi’nin anlamının ise akıllı öğrenme olduğunu ifade eden Craig Wright, kelime anlamının ele geçirilen bilgiye erişebilme anlamı taşıdığını da sözlerine ekledi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version