Ripple'dan MoneyGram Yatırımlarını Arttırma Kararı!


Ripple'ın XRP'si kripto para sektöründe son derece tartışmalı bir kripto para birimi olmaya devam ediyor. En çok tartışıların başında ise merkeziyet tartışması geliyor. Böyle olunca da tartışma XRP’nin bir menkul kıymet olduğu iddiasına uzanıyor.

XRP: Büyüme Ufukta

Ripple'ın CEO’su Brad Garlinghouse, XRP ailesine daha fazla banka getirme niyetini gün geçtikçe daha fazla dillendirmeye başlıyor. Yakın zamanda gerçekleşen SWELL etkinliğinde, dünyanın en büyük üçüncü kripto para biriminin rakibi olarak gördüğü SWIFT'e yönelik eleştirilerde bulundu ve onu "tek yönlü bir mesajlaşma sistemi" olarak değerlendirdi.

Bir SWIFT havale işlemi gerçekleştiriyorsunuz ve bunun tek bir yolu var: "Hey, size bir havale gönderdim” diyen bir not göndermeniz. Bunun, insanların daha iyi teknolojiyi kullanabileceği bir dünyada gerçekleşmesi gerekmiyor.

Ardından XRP'nin SWIFT’in genel altyapısını geliştirdiğini söyleyerek kripto para birimi Ripple'ı kullanma fırsatını şu sözlerle açıklıyor:
Yaptıklarımız gerçekten onlarca yıl önce inşa edilmiş ve 'İki yönlü bir mesajlaşma çerçevesine sahip olalım' diyen çok basit konuşma altyapısını ele geçirdi… Bankaları, finansal kurumları bu yeni teknolojilerin temsil ettiği fırsatlara dile getirmek istedik. Ve bildiğiniz gibi, açıkçası, derin uçtan başlayarak, derin ucun, bu sorunlardan bazılarını kademeli olarak çalışmak yerine, çözmek için dijital varlıkları kullanmaya başladığını söyleyeceğim.

XRP, daha fazla finansal kuruluş getirmesinin yanı sıra, son birkaç aydır XRP kullanımını büyük ölçüde artıran MoneyGram'daki yatırımlarına da destek verdi. Bilindiği üzere şirket, girişime 20 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor.

Ripple'ın CEO'su Garlinghouse konuyla ilgili olarak şu yorumu yapıyor:

Geçtiğimiz ay, MoneyGram'ın Filipinler'e ödemeler için Talep Üzerine Likidite kullanmaya başladığını ve MoneyGram’ın Avrupa ve Avustralya’ya daha fazla genişlemesini desteklemekten heyecan duyduğumuzu ilan etmiştik. Dijital varlıklar ve blok zinciri teknolojisi, sınır ötesi ödemeler üzerinde muazzam bir etki yaratma potansiyeline sahip. MoneyGram ve Ripple’da buna örnek.

MoneyGram’ın başkanı ve CEO'su Alex Holmes, ortaklığın ne kadar sağlam olduğuna inandığını şu sözlerle açıklıyor:
Ripple ile olan ortaklığımız hem geleneksel para transferi hem de dijital varlık endüstrisi için dönüştürücü durumda. İlk defa, saniyeler içinde para birimlerini transfer ediyoruz. Bu ilk başarı, Talep Üzerine Likidite kullanımımızı genişletmeyi hızlandırmamızı teşvik ediyor.

Ripple İçin Sorunlar Bitmiyor!

Maalesef, XRP için ortam öyle toz pembe değil. Şirket hala, Ripple'ın sahte reklamcılıkla uğraştığını iddia eden ilk yatırımcılarının çoğundan büyük bir toplu davayla karşı karşıya. Ripple, para birimini menkul kıymet dışı olarak pazarladığını iddia etse de, bazı yatırımcılar aksini iddia ediyor ve XRP'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kılavuzluğu ve kurallarına girmesi gerektiğine inanıyor.

Yazının yazıldığı sırada, Ripple 0,22 dolardan işlem görüyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version