PTT'den Kripto Para Hamlesi!

PTT, kripto para ile alakalı olan bir patent başvurusu yaptı.
Patent başvurusundaki temel amacın fiziksel bir posta pulunu kripto paralara çevirmek olduğu ifade ediliyor. Patent başvurusunun detaylarını buradan görebilirsiniz.
Patent başvurusunda, PTT Bilgi Teknolojileri biriminin CEO'su İsmail Köse'nin adı yer alıyor. Şirket CDO'su Onur Baran Çağlar ve şirketin geçmiş dönemki başkan vekili Kürşat Tuncel de başvuruda adı geçen isimler.
Türkiye'de bir devlet kurumunun kripto para alanındaki ilk olan bu patent başvurusunda kullanılan ifadeler ise şu şekilde:
"Buluş, bir fiziksel posta pulunu (10) içeren, bahsedilen fiziksel posta pulu (10) vasıtasıyla kripto para elde edilmesi ve kullanılmasını sağlamak için bir sistemdir (1). Buna göre, bahsedilen fiziksel posta pulunun (10), taşıdığı değeri ifade eden bir temsil unsurunu (11) içermesi; bahsedilen sistemin (1), bahsedilen temsil unsurunun (11) giriş yapıldığı bir mobil terminalini (20) içermesi; bahsedilen mobil terminalin (20), bahsedilen terminal ile ilişkili bir kripto para ağına (30) erişecek ve temsil unsurunun (11) bir kripto para biriminde ifade ettiği eder kadar meblağın mobil terminalde (20) tanımlı bir kullanıcının kripto para hesabına aktarılmasını sağlayacak şekilde düzenlenmiş olmasıyla karakterize edilmektedir."

Kaynak: uzmancoin
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version